fbpx
Сьогодні
Видео 09:46 21 Січ 2024

Знай наших: українська тенісистка Костюк розгромила росіянку та вперше вийшла в 1/4 Australian Open

English version here

Фото: j48tennis.net

Марта Костюк, яка розгромила у матчі 1/8 фіналу "нейтральну" росіянку Марію Тімофеєву першою з трьох українських тенісисток, які дійшли до 1/8, проходить далі.

Про це пише Суспільне.Спорт.

Україна отримала першу тенісистку у чвертьфіналі Australian Open-2024. Нею стала Марта Костюк, яка розгромила у матчі 1/8 фіналу нейтральну тенісистку Марію Тімофеєву.

Костюк — одна з трьох українок, що подолали стартові чотири кола на Australian Open-2024 (разом з Еліною Світоліною та Даяною Ястремською).

На Відкритому чемпіонаті Австралії вона повторила свій рекорд на рівні всіх Грендслемів завдяки перемозі над іншою нейтральною тенісисткою Еліною Аванесян, яку обіграла у 3-сетовому поєдинку.

У разі виходу у чвертьфінал Марта мала можливість взагалі оновити цей рекорд. Для цього українці потрібно було здолати ще одну нейтральну тенісистку, Марію Тімофеєву, 170-ту ракетку світу, що вона й зробила, розгромивши Тімофеєву – 6:2, 6:1.

Тенісистки провели на корті 1 годину 15 хвилин.

"Чесно, це означає дуже багато. Я, мабуть, досі не можу цього усвідомити. Під час перерви на дощ сказала тренеру, що не відчуваю, що граю в четвертому раунді. Не відчувала тиску. Класно зіграти такий матч на Грендслемі — буде більше часу на відновлення, більше часу на усвідомлення.

Це хороший матч для мене. Рада нарешті зіграти так агресивно, як я хочу – проти попередніх суперниць не було так просто. Неймовірно щаслива бути у чвертьфіналі", — сказала після гри українська тенісистка.

Путівку до півфіналу Australian Open Костюк розіграє з четвертою "ракеткою" світу та чинною чемпіонкою US Open – Корі Гауфф зі США.

Нагадаємо, що відкритий чемпіонат Австралії-2024 триватиме до 27 січня.

Як ми писали, українські тенісистки Еліна Світоліна та Даяна Ястремська пробилися до 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

Як повідомлялось, українська стрибунка Ярослава Магучіх опинилася серед 11 номінанток престижної премії "Найкраща легкоатлетка світу-2023", яких визначила Міжнародна федерація легкої атлетики.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: