fbpx
Сьогодні
17:24 19 Січ 2024

В Україні перекомплектовуватимуть тисячі аптечок для військових, – Міноборони

English version here

Фото: Міноборони

Заступниця Міністра оборони Наталія Калмикова разом із представниками Командування медичних сил та командою «Leleka Foundation/БФ Лелека України» провели перевірку складу медичного майна й оцінили стан та наявність аптечок і наплічників бойового медика.

Про це розповідає Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони.

Наразі на складах зберігають близько десяти видів аптечок, більшість з яких передані як благодійна допомога. Вони по-різному укомплектовані, а їхні складові відрізняються за якістю.

«Серед аптечок є такі, що відповідають потребам військових. Але є й аптечки укомплектовані, наприклад, неякісними турнікетами, які не можна використовувати. Нині перед нами стоїть завдання – перекомплектувати наявні аптечки так, щоб їх можна було використовувати у військах. Якісних складових для цього достатньо», – наголосила Наталія Калмикова.

Заступниця Міністра зауважила, що це тимчасове рішення.

«Ми маємо використати наявний ресурс для того, аби оперативно закрити потреби. Однак в подальшому ми орієнтуємося на закупівлю якісного медичного майна за стандартами країн НАТО. Це відбудеться в найближчий час. Адже йдеться про найцінніше – життя та здоров'я військових», – заявила Наталія Калмикова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: