fbpx
Сьогодні
Відео, фото 17:39 18 Січ 2024

У столиці сьогодні вшанували пам’ять жертв авіатрощі у Броварах

Фото: МВС

Пам'ять усіх жертв авіакатастрофи у Броварах, що сталась рік тому, вшанували Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, очільники центральних органів виконавчої влади системи МВС, родичі та знайомі загиблих.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України, пише Рубриика.

Фото: МВС

Фото: МВС

На Байковому кладовищі у Києві, де поховані керівництво і працівники МВС, відбулася церемонія покладання квітів.

Згодом у Софійському соборі предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній провів пам'ятну панахиду за загиблими.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у роковини авіакастрофи у Броварах висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Глава уряду нагадав, що рік тому у Броварах унаслідок падіння гелікоптера на територію дитячого садочка загинули 13 дорослих і дитина.

Фото: МВС

Фото: МВС

Серед загиблих – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Фото: МВС

Фото: МВС

"Непоправна втрата для усієї урядової команди. Сьогодні країна вшановує пам'ять усіх загиблих в цій катастрофі. Мої щирі співчуття тим, хто того дня втратив рідних і близьких", – зазначив Прем'єр-міністр.

Фото: МВС

Фото: МВС

Довідка

Вийшла документальна стрічка про загиблого міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського "Незавершений політ".

Кінокартина присвячена феномену Денису Монастирського – його ціннісних орієнтирів і пріоритетів, реформаторських ідей, які він спромігся запустити до війни, а також жорстких, нерідко контроверсійних рішень, які той ініціював з початком повномасштабного вторгнення рф задля оборони нашої держави.

Серед спікерів: Валерій Залужний, Кирило Буданов, Руслан Стефанчук, Денис Шмигаль, Жанна Монастирська, Олексій Резніков, Михайло Федоров, Ігор Клименко, Антон Геращенко, Віктор Андрусів.

Загалом було записано близько 40 інтерв'ю з колегами, друзями та рідними Дениса Монастирського. Прем'єра на телебаченні відбудеться у телемарафоні "Єдині новини" 18 січня о 22:00.

Переглянути фільм на ютуб можна за посиланням.

Трагедія у Броварах

Трагедія сталася вранці 18 січня 2023 року у Броварах Київської області.

На борту гелікоптера, що зазнав катастрофи, були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар міністерства Юрій Лубкович, заступниця керівника патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, старший оперуповноважений департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції Андрій Маринченко, провідний інспектор департаменту комунікації МВС Микола Анацький, начальник управління забезпечення захисту департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Михайло Павлушко, троє членів екіпажу – Олександр Василенко, Костянтин Коваленко, Іван Касьянов.

Загинули також четверо цивільних – Олена і Мілана Пономаренко, Марина Грановська і Тетяна Бойченко.

У серпні п'ятьом посадовцям Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили про підозру в не належній безпеці польоту гелікоптера Мі-8, що розбився у Броварах 18 січня.

У Державному бюро розслідувань очікують, що справа про цю авіатрощу має потрапити до суду цьогоріч.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: