fbpx
Сьогодні
Фото 20:24 14 Січ 2024

Умєров у Давосі запропонував створити міжнародну групу щодо виведення російських військ з України

English version here

Фото: Телеграм / Єрмак

Міністр оборони Рустем Умєров запропонував створити міжнародну робочу групу на рівні міністрів оборони та радників з питань нацбезпеки, щоб спільно напрацювати механізм виведення військ рф з України.

Про це Умєров повідомив у Фейсбуці, пише Рубрика.

Відповідну пропозицію голова Міноборони вніс на четвертій зустрічі радників з питань національної безпеки щодо української Формули миру, презентувавши учасникам 6-ий пункт ініціативи: "Виведення російських військ з території України".

Фото: Рустем Умєров/ФБ

Як констатував Умєров, запропонована Президентом Володимиром Зеленським Формула миру на сьогодні обʼєднує вже 83 країни світу.

Фото: Рустем Умєров/ФБ

На зустрічі радників міністр наголосив на неможливості говорити про відновлення суверенітету й територіальної цілісності України без повного виведення та роззброєння російських військ і терористичних угруповань із тимчасово загарбаних територій.

Фото: Рустем Умєров/ФБ

Як повідомляла Рубрикау Давосі 14 січня розпочалася четверта зустріч радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації Формули миру.

Також повідомлялось, що 16 січня на щорічному Всесвітньому економічному форумі в Давосі заплановано виступ президента України Володимира Зеленського.

Серед учасників цієї зустрічі – 81 країна та міжнародна організація. На попередній зустрічі, що відбувалась на Мальті, було 66 учасників.

Представник Швейцарії у Давосі закликав "взяти Росію на борт" обговорень Формули миру.

Також він заявив,що Китай, який не бере участі у форумі, буде важко залучити до мирних переговорів України з рф, однак цього треба прагнути.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: