fbpx
Сьогодні
Відео 18:59 15 Січ 2024

Українська 23-річна тенісистка Ястремська на Australian Open розгромно перемогла сьому ракетку світу

Українська тенісистка Даяна Ястремська Фото: Asanka Brendon Ratnayake

Українська тенісистка Даяна Ястремська, яка долала кваліфікацію, на Australian Open розгромно перемогла чешку Маркету Вондроушову, яка являється чинною чемпіонкою Вімблдону та сьомою ракеткою світу.

Про це йдеться у трансляції матчу, інформує Рубрика.

Як пише "Суспільне", Даяна Ястремська повела у першому сеті з рахунком 5:0 та двома брейками, після чого дала суперниці взяти одну свою подачу і закрила сет з рахунком 6:1.

У другій партії Ястремська програла одну свою подачу, але зробила одразу три брейки. І зрештою виграла матч із третього матчболу — 6:2.

Українка та чешка зустрічались утретє в кар'єрі, у попередніх двох матчах вони обмінялися перемогами.

А втім, українська тенісистка долала кваліфікацію і балансує на межі першої сотні світового рейтингу, тоді як чешка є чинною чемпіонкою Вімблдону та сьомою ракеткою світу.

Після матчу Даяна Ястремська заявила, що може грати ще краще:

"Думаю, сьогодні була хороша гра — приємно грати проти Маркети. Ми грали багато разів, востаннє я їй програла, тож трохи переживала".

Спортсменка також сказала, що пишається бути українкою:

"Я пишаюся Україною, українцями — воїнами та цивільними. Коли я була у Брисбені, перед моєю грою ракета влучила в будинок бабусі. Було складно грати. Ми маємо пам'ятати і дати якомога більше підтримки Україні. Я пишаюся бути українкою".

Маркета Вондроушева зазначила, що Ястремська провела чудовий матч.

Вона розповіла, що перед турніром не так багато тренувалася, тому що мала травму.

У наступному раунді Даяна Ястремська зіграє проти французької тенісистки Варвари Грачевої.

Що означає ця перемога Даяни Ястремської:

  • Даяна здобула першу перемогу в основній сітці Australian Open з 2020 року (у 2022 та 2023 роках вилітала в першому раунді).
  • Ястремська здобула четверту перемогу над тенісисткою з топ-10 світового рейтингу. Востаннє вона це робила у лютому 2022 року – обіграла Барбору Крейчикову (на той момент третя ракетка світу).
  • Даяна здобула найвпевненішу перемогу для "кваліфаєрки" проти тенісистки з топ-10 світового рейтингу, віддавши суперниці лише три гейми.

Нагадаємо, жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула перемогу над фехтувальницями з Південної Кореї – 41:40 у фіналі етапу Кубка світу в італійському Леньяно. Це перша перемога з 2016 року.

Як повідомлялось, українська стрибунка Ярослава Магучіх опинилася серед 11 номінанток престижної премії "Найкраща легкоатлетка світу-2023", яких визначила Міжнародна федерація легкої атлетики.

Нагадаємо, що у березні в Брюсселі українській стрибунці у висоту Ярославі Магучіх, яка стала єдиною легкоатлеткою, якій підкорилася висота 2.00 м, вдалося здобути золоту медаль на етапі "Діамантової ліги".

Окрім того, рішенням третьої ради організації шахістів ФІДЕ український 14-річний шахіст Ігор Самуненков здобув титул міжнародного гросмейстера.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: