fbpx
Сьогодні
15:43 10 Жов 2023

УЄФА скасувала допуск до міжнародних змагань для команд рф віком до 17 років

English version here

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) переглянула своє рішення та постановила не допускати команди росії у віковій категорії до 17 років до участі у відбіркових іграх чемпіонату Європи.

Про це пише Associated Press із посиланням на заяву керівного органу УЄФА, цитує Рубрика.

Після чергового засідання виконавчого комітету в УЄФА пояснили, що молодіжні команди з рф не зможуть повернути, оскільки не вдалося знайти "технічне рішення", яке дозволило б їм грати.

Раніше Асоціація вирішила відновити участь команди росії у віковій категорії до 17 років, бо вважає, що діти не повинні бути покарані за дії, "відповідальність за які лежить лише на дорослих".

"Постійне відсторонення УЄФА дорослих російських команд відображає прагнення протистояти насильству та агресії. УЄФА сповнена рішучості дотримуватися такої позиції, доки не закінчиться війна й не відновиться мир. Але, забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не тільки не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їхній цілісний розвиток, але й прямо дискримінуємо їх", – заявив президент УЄФА Александер Чеферін

А ще переконана, що футбол "ніколи не повинен відмовлятися від меседжів миру та надії".

Нагадаємо, ще 28 лютого 2022 року Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про те, що всі російські команди, чи то національні, чи то клубні, будуть відсторонені від участі в змаганнях УЄФА до подальшого повідомлення.

Реакція на намір повернути команди з рф

Українська асоціація футболу рішуче засудила таке рішення УЄФА й закликала переглянути його. В УАФ назвали рішення про допуск росіян до змагань "безпідставним і таким, що толерує російську агресивну політику".

"УАФ підтверджує, що не братиме участі в жодних змаганнях за участі російських команд, та звертається до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участі команд із рф за умови їхнього допуску", — йдеться в заяві.

Ще низка держав оголосили, що бойкотуватимуть змагання, якщо там будуть юніорські збірні росії. Серед них — Велика Британія, Польща, Латвія, Швеція, Фінляндія, Данія, Румунія, Литва та Норвегія.

Як повідомлялось раніше, українська асоціація футболу звернулася з вимогою до УЄФА та ФІФА заборонити російським клубам грати товариські матчі із закордонними командами.

Рубрика:
Спорт Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: