fbpx
Сьогодні
10:15 13 Січ 2024

Частина допомоги у 200 мільйонів фунтів від Британії піде на безпілотники, – Умєров

English version here

Фото: Reuters

200 млн фунтів з пакета британської оборонної допомоги Україні направлять на розвідувальні, далекобійні та морські безпілотні апарати.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook міністра оборони України Рустема Умєрова.

"Прем'єр-міністр Сунак також оголосив про новий пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 2,5 млрд фунтів. Це найбільший пакет допомоги з початку повномасштабного вторгнення.

Щонайменше 200 мільйонів з цього пакету будуть виділені на виробництво бойових дронів для України, зокрема для розвідувальних, далекобійних та морських дронів. Це буде найбільша поставка дронів для України серед усіх країн", зазначив очільник оборонного відомства.

Також, міністр повідомив, що Велика Британія також надасть додаткові 18 мільйонів фунтів гуманітарної допомоги, на додачу до вже виділених 340 мільйонів фунтів.

Вона передбачена для подолання наслідків російських повітряних обстрілів та посилення захисту енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, 12 січня, прем'єр Великої Британії Ріші Сунак прибув до Києва. Під час візиту він оголосивпро надання Україні 2,5 млрд фунтів (понад 3 мільярдів доларів) військової підтримки. 

За словами прем'єра Британії, це найбільший пакет оборонної допомоги від початку війни. До нього увійдуть тисячі снарядів, ракети, підготовка українських військових. Зокрема, 200 мільйонів фунтів виділять на сотні тисяч нових дронів.

Варто додати, що вперше Міністерство оборони сформувало потребу на рівні ЗСУ та узгодило її з потужностями українських виробників. Зокрема, у 2024 році планується закупити до 1 мільйона FPV-дронів.

Допомога від Британії

Варто зазначити, що Велика Британія була однією з перших країн, які підтримали Україну на початку повномасштабного вторгнення Росії. Лондон надав військову, фінансову та гуманітарну підтримку. Зокрема, мова йде про:

Також повідомлялось, що після масштабної російської атаки 29 січня Міністерство оборони Великої Британії погодило передачу Україні нової партії ракет до систем протиповітряної оборони.

Крім того, Британія виступає за членство України в НАТО і активно критикує кремлівський режим публічно.

У травні 2023 року президент Володимир Зеленський відвідав Британію, де провів низку зустрічей. Зокрема, з прем'єром Ріші Сунаком.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: