fbpx
Сьогодні
10:09 11 Січ 2024

Робота українського "зернового коридору" вийшла на свої довоєнні потужності, - ВМС

Фото: Фейсбук / Олександр Кубраков

Український "зерновий коридор" працює на всю свою потужність, яка була до повномасштабного вторгнення російської федерації: ним скористалися вже 500 суден і перевезли понад 10 млн тонн вантажів.

Про це розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Переважна більшість вантажів – це збіжжя, якого так не вистачає на так званому глобальному Півдні.

А що стосується його (зернового коридору – ред.) роботи, то він фактично вийшов на свої потужності до повномасштабного вторгнення. Ми вже перетнули межу у 500 суден і понад 10 млн тонн вантажів", – розповів представник ВМС.

Як додав речник, казати, що "зернова угода" – це альтернатива українському коридору, не варто.

"Адже кількість вантажів говорить сама за себе", підкреслив Плетенчук.

Що відомо про "гуманітарний коридор" у Чорному морі

У серпні Україна оголосила про "гуманітарний коридор", щоб звільнити кораблі, що прямують до африканських та азійських ринків, і щоб обійти фактичну блокаду росії після того, як Москва відмовилася від угоди, яка гарантувала її експорт під час війни.

ВМС ЗСУ повідомили про відкриття тимчасового коридору, яким можуть скористатися всі цивільні судна, зокрема ті, які перебувають у портах Одеси.

Окрім того, український Уряд створив новий механізм страхування суден від воєнних ризиків, який дозволить значно знизити чинні страхові внески для перевізників, які експортують та імпортують з чи до нашої країни морем.

Станом на початок грудня Україна за час роботи тимчасового морського коридору експортувала майже 700 тисяч тонн зерна переважно в країни Європи та Африки.

Варто додати, що експорт продукції тимчасовим коридором, який запровадила Україна, наприкінці грудня становив близько 13 млн тонн продукції, а на початку грудня цей показник сягав 7 млн тонн.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: