fbpx
Сьогодні
09:12 10 Січ 2024

63% росіян продовжують підтримувати війну в Україні, - опитування Чиказького університету

English version here

Фото: Апостроф

Президент країни-агресорки володимир путін зберігає сильну внутрішню підтримку свого режиму та його війни в Україні, попри те, що в російській федерації погані економічні умови та рівень життя.

Такі дані отримали під час нового незалежного опитування, проведеного Національним центром дослідження громадської думки Чиказького університету, повідомляють в NORC, ISW.

Як повідомляють американські соціологи, вони опитали 1046 дорослих росіян, які проживають в російській федерації та окупованому росією Криму. Для цього використали дані російських операторів мобільного зв'язку.

Опитування показало, що:

  • 67% учасників схвалюють те, як путін проводить зовнішню політику,
  • 58% схвалюють його внутрішню політику,
  • 66% планують проголосувати за путіна на майбутніх президентських виборах у березні.

Відносно високі рейтинги путіна, схоже, зберігаються, навіть попри те, що відповідно до опитування росіяни незадоволені зростанням цін, яке спричиняє загальне погіршення умов життя.

Соціологи також відзначили, що:

  • 63% учасників підтримують війну в Україні,
  • 64% респондентів розглядають війну як "цивілізаційну боротьбу між росією і Заходом".

Своєю чергою в Інституті вивчення війни зазначили, що цей результат контрастує з іншими незалежними російськими соціологічними дослідженнями, які продемонстрували зниження підтримки повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Опитування проведене у листопаді 2023 року, у ньому взяли участь 1046 дорослих росіян. Опитування проводили російськомовні люди по мобільному зв'язку. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, що у жовтні опитування російської аналітичної служби Левада-Центр показало, що 70% опитаних росіян готові підтримати свого диктатора володимира путіна, якщо він вирішить припинити війну проти України.

Водночас 55% опитаних громадян рф вважають, що слід припиняти війну і починати мирні переговори, 38% виступають за продовження військових дій.

Нагадаємо, що 58% громадян України схиляються до думки, що навіть у разі істотного скорочення західної допомоги варто все одно продовжувати бойові дії для тиску на російських загарбників, попри ризики для територій, які контролює Україна зараз.

Окрім того, майже 67% українців не погодилися б на повернення до лінії розмежування станом до 24 лютого 2022 року замість відновлення кордонів станом на 1991 рік і майже 64% українців не підтримують ідею прямих переговорів з російською федерацією для досягнення миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: