fbpx
Сьогодні
10:04 31 Гру 2023

"Непрофесійні дії російської ППО": у Бєлгороді уже 22 загиблих

Фото: t.me/breakingmash

Унаслідок непрофесійної роботи російської протиповітряної оборони у Бєлгороду рф, кількість загиблих у місті зросла до 22.

Про це заявив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram.

Раніше співрозмовник УП у спецслужбах повідомив, що українські Сили оборони працювали по військових об'єктах у рф.

"Це спільні заходи, що стали наслідками варварських обстрілів Дніпра, Харкова, Одеси та вбивства мирних мешканців. Заходи тривають", зауважив співрозмовник видання.

Унаслідок непрофесійної роботи російської ППО уламки впали в центрі міста.

"Збільшилася кількість загиблих після вчорашнього обстрілу Бєлгорода, їх стало 22. Один із постраждалих помер уночі в лікарні", повідомив він

Як додав губернатор, ще 109 осіб дістали поранення, з них 25 важкі.

Також нібито постраждало:

  • 30 багатоквартирних будинків,
  • 381 квартира,
  • кілька приватних будинків,
  • багато машин.

Гладков заявив, що в першій половині дня 31 грудня проведе засідання штабу.

Що відомо про вибухи у Бєлгороді 30 грудня

Так, 30 грудня, о 14:10 губернатор області В'ячеслав Гладков заявив про обстріли центра міста. Зокрема він стверджував про нібито влучання у цивільний сектор.

Інші ж російські Telegra-канал скиглили про удари біля ТЦ "Маяк". Зокрема росіяни заявляють про чотирьох загиблих внаслідок "прильотів".

Як стверджує губернатор регіону, під удари також потрапило селище Уразове Валуйського міського округу. Нібито, є пряме попадання в будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу, також пошкоджено близько 20 приватних домоволодінь, лінію електропередачі.

Ймовірно, місто зазнало обстрілу як ракетами, так і безпілотниками. При цьому влада міста звинувачувала в обстрілах українських військових.

Судячи з опублікованих фото та відео – місто зазнало значних руйнувань. Там горіли автомобілі, було пошкоджено житлові будинки, також все місто було у диму.

Подібні інциденти

Варто зазначити, що Бєлгородська область російської федерації розташована біля кордону з Україною і межує з Харківською, Сумською та Луганською областями. Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних регіонів.

Нагадаємо, 19 грудня губернатор Брянської області заявив аж про три атаки дронів за ранок і звинуватив Україну. Місцеві жителі у соцмережах публікували відео, на яких бути чути вибухи. Чиновники стверджують, що дрони збили, а постраждалих не було.

Також вже 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Окрім того, повідомлялось, що 29 листопада близько 18:12 у Брянську стався приліт на складі безпілотників "Герань-2" ("Шахед")

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: