fbpx
Сьогодні
10:59 09 Січ 2024

Підроблення документів: справу депутата Дубінського передали до суду

Фото: Суспільне

Офіс генпрокурора направив до суду обвинувальний акт щодо народного депутата Олександра Дубінського, який здійснив службове підроблення для виїзду за кордон.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише Рубрика.

Народного депутата обвинувачують у службовому підробленні за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. За це загрожує штраф від 34 до 68 тисяч гривень або обмеження волі до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

Правоохоронці стверджують, що Дубінський вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких виїхав за кордон.

У зверненні щодо дозволу на виїзд він вказав підставу — супроводження батька на лікування, однак, за даними слідства, насправді депутат поїхав на відпочинок.

До того ж Дубінський і батько виїхали за кордон окремо, а батько взагалі повернувся до України набагато раніше, ніж народний обранець, додали слідчі.

ДБР отримало інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію.

Зокрема, в Іспанії підозрюваний зупинявся у двох готелях у Барселоні та в її передмісті.

Відповідну підозру депутату вручили 8 серпня 2023 року. У листопаді працівники ДБР завершили досудове розслідування у цій справі. Також суд обмежив терміни ознайомлення з матеріалами кримінального провадження за підозрою народного депутата.

Справа Дубінського

Нагадаємо, 3 серпня правоохоронці прийшли з обшуками до Дубінського після повідомлення, що він відпочивав в Барселоні у своєї дівчини. Сам Дубінський заявив, що наприкінці червня отримав право на виїзд з України для супроводу батька до закордонної онкологічної клініки.

Слідчі зазначали, що, хоч депутат і виїхав за кордон для супроводу родича на лікування, сам батько депутата виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно без фактичного супроводу парламентаря.

Крім того, правоохоронці розслідували, як у період перебування за кордоном депутат зміг підписувати та направляти офіційні документи, зокрема, до державних органів. На думку слідства, це може свідчити про їх підроблення.

Окрім того, нещодавно Дубінському повідомили про ще одну підозру  за даними слідства, він організував схему для виїзду за кордон військовозобов'язаних. Правоохоронці стверджують, що депутат нелегально переправив до Молдови рідного брата своєї цивільної дружини.

А 14 листопада, Печерський райсуд столиці, під час засідання у закритому режимі, обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи внесення застави.

2 грудня, народний депутат Олександр Дубінський, який на сьогодні перебуває під вартою у слідчому ізоляторі, заявив про побиття. До нього викликали лікарів та поліцію.

Згодом інформація про побиття у СІЗО підозрюваного у державній зраді народного депутата Олександра Дубінського, за результатами перевірки правоохоронців, не відповідає дійсності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: