fbpx
Сьогодні
19:27 05 Січ 2024

Справа про поставки рф: Суд арештував засновника "Київгуми" Кравця

Фото: СБУ

Суд 5 січня арештував одного з засновників компанії "Київгума" у справі про постачання товарів в росію. Мова про Антона Кравця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ, інформує Рубрика.

"Сьогодні Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії "Київгума": тримання під вартою протягом 60 днів, без права внесення застави", – повідомили в прес-службі СБУ.

Водночас джерело РБК-Україна в правоохоронних органах уточнило, що мова про Кравця.

За даними слідства, компанія "Київгума" постачала свої товари в росію.

Зокрема, протягом 2022-2023 років компанія переправила до рф партії тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 млн гривень.

"Слідством також встановлено, що окупанти направляли медзасоби компанії до російських військових шпиталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях нашої держави. В ході обшуків СБУ здобула нові офіційні документи та листування, які підтверджують незаконну діяльність фігурантів", – додали в прес-службі СБУ.

Справа "Київгуми"

Учора, 4 січня, СБУ повідомила, що викрила українську компанію на постачаннях засобів тактичної медицини до Росії. Джерела РБК-Україна в правоохоронних органах повідомили про те, що йдеться про компанію "Київгума".

Фото: СБУ

У СБУ уточнюють, що продукцію постачали через одну з європейських країн. Там власник компанії створив підконтрольну фірму, яка замовляла товар для продажу в ЄС. Але після отримання товарів їх відправляли до Росії.

На території Росії засоби тактичної медицини передавали підсанкціонним компаніям, які постачають амуніцію російським військам.

"Надалі продукція надходила до індивідуальних аптечок рашистів, які воюють проти Сил оборони України. Також окупанти направляли медичні засоби до російських військових госпіталів у тимчасово окупованих регіонах нашої держави", – додали в СБУ.

При цьому власник компанії для маскування такої торгівлі з Росією займався розкручуванням свого іміджу як волонтера і заявляв про передачу медичних засобів українським захисникам.

Незважаючи на заяви компанії про патріотизм та чесний бізнес, є достатня кількість підтверджень роботи на росію після початку повномасштабної війни.

Джерела уточнюють, що такими доказами є і інвойси, і листування з клієнтами в РФ, і подяки від російських солдатів. Також "цікаву" інформацію знайшли у комп'ютері гендиректора "Київгуми" Андрія Острогруда.

Як зазначають джерела, фірма в Естонії, якій постачали товари тактичної медицини, була лише прокладкою.

Зокрема, директор відділу логістики "Київгуми" Тетяна Мисак спілкується безпосередньо з представником російської ТОВ "МКТ". Вона повідомляє естонським менеджерам про те, що товар поставляють у Кронштадт, Санкт-Петербург та Москву.

"Всі листи – з копією на засновника української компанії Антона Кравця. До речі, суд сьогодні обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою", – розповіли джерела.

Також доказом у справі виступають окремі пости у "ВКонтактє", де окупанти радіють, що їм на передову "привезли джгути українського виробництва".

Зловмиснику вже повідомили про підозру. Йому загрожує до 12 років ув'язнення. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.
Нагадаємо, Служба безпеки зібрала доказову базу на засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні, який підозрюється у фінансуванні збройної агресії рф. Фігуранта затримали у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до росії.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: