fbpx
Сьогодні
13:39 09 Сер 2023

Народному депутату Дубінському оголосили про підозру

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Генеральний прокурор, посилаючись на матеріали Державного бюро розслідувань, повідомив про підозру службовому підробленні для виїзду за кордон народному депутату Олександру Дубінському.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За інформацією видання, Дубінського підозрюють у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування.

За даними слідства, нардеп отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно виїхав 27 червня 2023 року. Його батько самостійно виїхав за кордон 26 червня, а повернувся 11 липня. У той час як Дубінський повернувся до України лише 27 липня.

Правоохоронці отримали інформацію, що під час перебування за кордоном народний депутат двічі відвідав Італію, Хорватію та Іспанію.

Зазначимо, що про яку саме статтю мова йде джерело не вказало. Але як на своїй сторінці у Facebook розповів Дубінський, йому оголосили підозру в службовому підробленні.

А саме, за його словами мова йде ч. 1 статті 366 Кримінального кодексу України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Додамо, що санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Або обмеженням волі на строк до трьох років.

Довідка

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ та мережі "злили" документ, яким МОЗ клопотав про виїзд Дубінського за кордон. Автором публікації є співзасновник партії "Демократична сокира" Антон Швець. За його словами, під час воєнного стану Дубінський виїхав за кордон на відпочинок під виглядом лікування свого батька. А насправді ж нібито відпочивав разом зі супутницею в іспанській Барселоні.

3 серпня працівники ДБР спільно з СБУ проводили обшуки у народного депутата Олександра Дубінського.
Нардеп назвав дії силовиків "політичним переслідуванням".

А вже 4 серпня, народний депутат Олександр Дубінський прибув на допит до Державного бюро розслідувань у Києві.

За даними джерела УП, після низки скандалів із "відрядженнями" нардепів на люксові курорти влада в кінці липня заблокувала виїзд за кордон народним депутатам і чиновникам і доопрацьовуватиме законодавство, яке регулює відрядження.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: