fbpx
Сьогодні
17:43 08 Січ 2024

Як перетворити звичайний пластик на допомогу ЗСУ: кейс освітнього простору з Кропивницького

У Кропивницькому на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру перетворюють пластик на допомогу ЗСУ: вже більше року тут збирають кришечки від пластикових пляшок, а на виручені кошти щотижня готують по 1500 супових наборів для військових. 

Про це розповідає Рубрика.

У чому проблема?

У Кропивницькому громадська організація «Добромир» вже майже 2 роки займається виготовленням супових та борщових наборів для військових та мешканців деокупованих територій. Щотижня вони готують близько 1500 порцій, витрачаючи на продукти до 50 000 грн. Частину цих коштів надають волонтери та небайдужі містяни, проте не менш важливе стабільне джерело доходів. 

Яке рішення?

Рішення знайшли разом з командою Гончаренко центру Кропивницький. Вже більше року тут збирають кришечки від пластикових пляшок, передають їх у центр вторинної переробки, а виручені кошти спрямовують на виготовлення супових та борщових наборів для військових. 

Ми відкриті 5 днів на тиждень, тож кропивничани можуть приносити кришечки в будь-який зручний час. Долучитися до доброї справи може будь-хто — це і допомога військовим, які боронять нашу незалежність, і внесок у чистоту довкілля. Це важливо для всього Кропивницького, для наших захисників і для нашої планети», — зазначає директорка простору Вікторія Талашкевич.

Як це працює?

У Гончаренко центрі кажуть: до акції долучаються чимало кропивничан різного віку — від діток, які приходять у простір з батьками до військових, які передають зібрані кришечки за сотні кілометрів. Кришечки збирають в під'їздах, в супермаркетах і школах. 

«З моменту початку акції ми зібрали вже понад 3,5 тонн кришечок. Вони «перетворилися» на 6300 порцій гарячої страви для понад шести тисяч людей, адже зібрані з вторинної переробки кошти ми направляємо на закупівлю інгредієнтів для сухих супів і борщів. Щосуботи спільнота «Добромиру» готує близько 1500 поживних наборів, які одразу передають військовим», — ділиться керівниця центру.

Всіх охочих долучитися до доброї справи закликають приносити кришечки за адресою вул. Велика Перспективна, 4а (Гончаренко центр Кропивницький). 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: