fbpx
Сьогодні
22:21 06 Січ 2024

Рух вантажівок відновлено: польські фермери завершили блокування пункту пропуску "Медика – Шегин"

Фото: Укрінформ

У Польщі відновили рух вантажівок дорогою до прикордонного пункту пропуску «Медика – Шегині».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Державну прикордонну службу України.

«За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 21:00 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску «Медика – Шегині». Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі», – зазначили в ДПСУ.

Станом на цей час на вʼїзд в Україну перед пунктом пропуску «Медика – Шегині», згідно з даними Держприкордонслужби, очікують 650 вантажівок.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що польський уряд підписав угоду з фермерами про припинення блокади кордону з Україною на одному з пунктів пропуску. Перемовини між урядовцем та фермерами тривали 17 години. Після цього підкарпатська воєвода Тереза ​​Кубас-Гул на прес-конференції у суботу оголосила про підписання угоди між сторонами.

Що відомо про блокування польсько-українського кордону фермерами

Нагадаємо, що 23 листопада до протесту польських перевізників долучилися фермери. Вони мають намір провести триденну акцію в знак солідарності з представниками транспортної галузі.

24 грудня польські фермери завершили блокування перед пунктом пропуску "Медика – Шегині", рух вантажівок відновлений.

А вже 4 січня нового року польські фермери на території Польщі відновили блокуванням руху вантажівок навпроти пункту пропуску "Медика-Шегині".

У цей же день міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, для українських товарів польсько-український кордон не буде відкрито, а ембарго на їх експорт до Польщі буде безстроковим.

У відповідь Європейська комісія надіслала Польщі листа з вимогою скасувати безстрокове ембарго на безмитний імпорт деяких сільськогосподарських товарів з України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: