fbpx
Сьогодні
Фото 11:58 06 Січ 2024

Поблизу станції "Вернадського" очікують справжнього бебі-буму: вже народилися 750 пінгвінят

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Українські біологи з дослідницької станції "Академік Вернадський", яка розташована на острові Галіндез, у середині січня очікують справжнього бебі-буму: на цей час там вже вилупилися понад 750 пташенят субантарктичних пінгвінів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Національний антарктичний науковий центр.

Як зауважили у центрі, за підрахунками біолога 28-мої Української антарктичної експедиції Вадима Ткаченка, це 16% від загальної кількості яєць, відкладених на острові Галіндез.

пінгвіни

Фото: Національний антарктичний науковий центр

"Тож поки зарано говорити про справжній бебі-бум. Він, за розрахунком вченого, почнеться в середині січня, коли кількість малят має різко зрости", – розповідають у НАНЦ.

Серед пінгвінят є зовсім крихітки, а є й такі, що добряче підросли і вже наздоганяють за розмірами батьків. Таких – "дорослих" – пташенят на острові шестеро.

пінгвіни

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Вони вилупилися з перших яєць, відкладених на початку листопада.

пінгвіни

Фото: Національний антарктичний науковий центр

За підрахунками Ткаченка, вони зовсім скоро ці пінгвінята перейдуть в "ясла". Інші ж дитинчата ще кілька тижнів залишатимуться в гніздах під постійною опікою когось із батьків.

пінгвіни

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Ми писали раніше, що біля станції "Академік Вернадський" з'явилися перші в цьому році пташенята субантарктичних пінгвінів. Тоді перших цьогорічних вісьмох пташенят субантарктичних пінгвінів виявив біолог 28-ї української антарктичної експедиції Сергій Глотов.

Малюки в сірому пушку, смішні, незграбні й ховаються під батьків, але активно звідти пищать.

"Нині із перших відкладених на початку листопада 11 яєць народилося 8 малюків. Є родини, в яких вилупилося вже по два пінгвіняти, а є такі, де одне дитинча ще очікує на появу брата чи сестри", – йдеться в повідомленні.

Окрім того, українські полярники показали дитинчат домініканських мартинів та крячків полярних, які народились на сусідньому острові в Антарктиді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: