fbpx
Сьогодні
16:33 04 Січ 2024

Бельгія теж планує відправити два F-16 для навчань українських пілотів в Данію: що відомо

Фото: YORICK JANSENS

У період з березня по вересень для участі в навчанні українських пілотів Бельгія відправить до Данії два двомісні літаки F-16, а також 50 військовослужбовців.

Про це повідомляє бельгійське видання RTBF.

Варто зазначити, що у Нідерландах та Данії 20 серпня було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

Зокрема, Україна отримає від Нідерландів 42 американських винищувачів F-16, а від Данії – 19 літаків.

15 вересня Бельгія також приєдналася до навчання українських пілотів на F-16.

Нагадаємо, що тренувальна місія є частиною "коаліції F-16", яка об'єднує тринадцять країн, у тому ж числі й Бельгію, під керівництвом Данії, Нідерландів, а також США. Мета місії полягає у тому, щоб забезпечити наші Повітряні сили винищувачами-бомбардувальниками.

У виданні зазначають, що два бельгійські літаки F-16B будуть дислоковані у Данії з березня по вересень, протягом двох восьмитижневих періодів, разом з близько 50 військовослужбовцями.

Два літаки F-16 Бельгія планує направити на авіабазу Skrydstrup в Данії. Підготовка включатиме тренування не лише для пілотів, але й українських техніків, а також планувальників місій.

Що відомо про навчання українських військових керувати та обслуговувати літаки F-16

У кінці вересня Повітряні сили вже оприлюднили відео про те, як проходить адаптація пілотів до F-16 в Україні. Вони опановують керування американськими винищувачами F-16 за допомогою симулятора польоту.

А в листопаді перші F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, вже прибули до навчального центру Румунії.

Окрім того, перші шестеро українських пілотів уже пройшли базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та зараз навчаються керувати винищувачами F-16 у Данії.

А нещодавно Норвегія надала для навчання українських пілотів у Данії два навчально-тренувальні літаки F-16.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: