fbpx
Сьогодні
17:00 03 Січ 2024

Німеччина засуджує масовані ракетні обстріли України, але постачати ракети Taurus наразі не планує

English version here

Фото: AP

Україні не варто надіятися, що поставки далекобійних ракет Taurus можуть бути здійснені швидко.

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в середу, повідомляє Рубрика, посилаючись на "Укрінформ".

"Ми рішуче засуджуємо дії російської армії та розпорядження російського президента Путіна. Масивні атаки на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином і абсолютно огидні", — сказав він.

На запитання, чи не спонукали ці атаки ухвалити рішення про передачу Україні далекобійних ракет Taurus, речник відповів, що "наразі немає новин щодо цього".

"До цього часу Федеративна республіка не поставила Україні жодної ракети Taurus. Ми уважно дивимося на ситуацію і діємо відповідно. Уряд ФРН, як і союзники, передає те, що може", — сказав Гебештрайт.

Він повторив три принципи надання допомоги: допомагати всіма силами, запобігти при цьому прямій участі НАТО та Німеччини у війні та надавати підтримку в тісній координації з союзниками, насамперед зі США.

Речник запевнив, що ФРН стоятиме на боці України та постачатиме все, що обіцяно, постійно перевіряючи свої запаси та можливості промисловості.

Гебештрайт уточнив, що уряд веде, серед іншого, перемовини із закордонними колегами, які замовили певні системи озброєнь, щоб вони могли почекати з виконанням своїх замовлень на користь України.

Ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Як пише "Мілітарний", крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Нагадаємо, 27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Як раніше повідомляла Рубрика, німецькі політики поступово змінюють свою точку зору, щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: