fbpx
Сьогодні
17:47 06 Лис 2023

Taurus навряд чи зможуть змінити хід війни в Україні, – глава Міноборони Німеччини

English version here

Фото: CNN

Німецькі ракети Taurus, швидше за все, не зможуть змінити хід війни росії проти України.

Таку думку висловив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус на конференції NATO Talk у Берліні, повідомляє Рубрика.

«Не думаю, що ці ракети стануть «геймченджером», – заявив глава оборонного відомства.

Пісторіус зазначив, що не може сказати нічого нового щодо передачі Taurus, і що при наданні допомоги Україні Німеччина має дотримуватися власних інтересів. Однак міністр не уточнив, що саме він має на увазі.

Він також нагадав, що зараз Німеччина є другим постачальником озброєнь для України після США. При цьому, за словами Пісторіуса, деякі рішення щодо зброї «даються дуже нелегко».

«ATACMS, що передали США, мають дальність 160 км. Taurus – 500 км, це зовсім інша система», – резюмував міністр.

Міністр також нагадав, що Німеччина є другим за обсягом постачальником зброї для ЗСУ. На першому місці, як і раніше, США.

Ракети Taurus

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей.

Далекобійні ракети Taurus. Фото: Вікіпедія

Taurus – німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які вже успішно використовуються ЗСУ. Крилата ракета Taurus запускається з винищувача та може доставляти 400-кілограмову боєголовку на понад 500 кілометрів. Ракета вважається ефективною зброєю проти захищених цілей, таких як командні бункери або склади боєприпасів.

Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Як пише "Мілітарний", крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Нагадаємо, 27 травня Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просить надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. Президент України Володимир Зеленський спілкувався на цю тему з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Як раніше повідомляла Рубрика, німецькі політики поступово змінюють свою точку зору, щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: