fbpx
Сьогодні
10:25 31 Гру 2023

В ISW вважають, що українські безпілотники уразили багато з намічених цілей у росії

English version here

Фото: Ілюстративне

Запущені минулої доби українські БпЛА, імовірно, уразили багато з намічених цілей у росії, враховуючи, що українці атакували понад 70 ударними дронами, а росіяни сказали про 32 перехоплених.

Так вважають в Інституті вивчення війни (ISW), пише Рубрика.

Як зазначили американські аналітики, українські сили провели велику серію ударів по цілях в росії в ніч з 29 на 30 грудня і 30 грудня.

Українські джерела у сфері безпеки повідомили західним та українським ЗМІ, що в ніч з 29 на 30 грудня українські сили запустили понад 70 безпілотників по російській військовій інфраструктурі та оборонно-промислових об'єктах поблизу Москви, Бєлгорода, Тули, Твері та Брянська.

Українські джерела охарактеризували ці удари як відповідь на російську атаку 29 грудня, яка стала найбільшою серією безпілотних та ракетних ударів по Україні з початку війни.

Міністерство оборони рф заявило, що російські сили перехопили 32 українських безпілотники в Брянській, Орловській, Курській і Московській областях в ніч з 29 на 30 грудня.

Американські фахівці також зауважують, що розбіжність між російськими та українськими цифрами може свідчити про те, що українські сили уразили багато з намічених цілей.

За повідомленням, українські сили завдали удару по заводу "Кремінь Ел" у Брянську, який є другим за величиною виробником мікроелектроніки в росії.

90 відсотків продукції заводу, як повідомляють, є компонентами російської військової техніки і систем.

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 грудня, показують вибухи над містом Брянськ. А Міністерство оборони Росії заявило, що російські засоби ППО збили:

  • 12 українських ракет РСЗВ у Бєлгородській області 29 грудня,
  • ще кілька українських ракет РСЗВ під Бєлгородом протягом дня 30 грудня.

Українські джерела в силових структурах повідомили ЗМІ, що українські удари 30 грудня були спрямовані на російські військові об'єкти під Бєлгородом.

Ключові висновки ISW за 30 грудня:

  • Російські війська здійснили меншу кількість ракетних ударів та ударів з безпілотників по Україні 30 грудня після масштабної серії ударів 29 грудня.
  • Російські офіційні особи продовжували чітко заявляти, що Росія не зацікавлена в добросовісних переговорах з Україною або Заходом і має намір досягти своїх максималістських цілей в Україні.
  • Росія продовжує створювати інформаційні умови, спрямовані на дестабілізацію Молдови, представляючи Росію як захисника російськомовних громадян Молдови, яким нібито загрожує небезпека.
  • РФ також продовжує спроби активно формувати західний інформаційний простір для підтримки російських позицій і підриву підтримки України, зображуючи ці зусилля як ендогенні для Заходу.
  • Міністерство закордонних справ Росії наголосило на покращенні дипломатичних відносин Росії з незахідними країнами. Це свідчить про те, що Кремль не впевнений у можливості дипломатичної ізоляції на тлі повномасштабного вторгнення в Україну.
  • Російські війська досягли підтверджених успіхів поблизу Кремінної, Бахмута й Авдіївки, а позиційні бої тривали вздовж усієї лінії зіткнення.
  • За повідомленнями, російське військове командування продовжило розформування оперативно-тактичного з'єднання "Каскад" Міністерства внутрішніх справ так званої "ДНР", щоб підтримати свої зусилля з формалізації контролю над російськими нерегулярними силами.
  • Росія продовжує зусилля з інтеграції систем освіти в окупованій Україні та розширення освітніх програм, спрямованих на викорінення української ідентичності на окупованих територіях.

Нагадаємо, що унаслідок непрофесійної роботи російської протиповітряної оборони у Бєлгороду рф, кількість загиблих у місті зросла до 22.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: