fbpx
Сьогодні
Відео 11:15 29 Гру 2023

Зеленський: сьогодні росія випустила по Україні приблизно 110 ракет, обовʼязково відповімо терористам

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський пообіцяв відповідь на обстріли російської армії, яка за ніч та ранок 29 грудня випустила по Україні приблизно 110 ракет різних типів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram президента України Володимира Зеленського.

"Пологовий будинок, навчальні заклади, торговельний центр, багатоповерхівки та приватні будинки, комерційний склад, паркувальний майданчик. Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Запоріжжя й інші наші міста. Сьогодні Росія била майже всім, що має у своєму арсеналі: "Кинджали", С-300, крилаті ракети, БПЛА. Стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505", – написав Зеленський.

За його словами, приблизно 110 ракет було випущено росіянами, більшу частину збили сили ППО. Однак унаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Всі служби працюють у посиленому режимі та надають необхідну допомогу потерпілим.

"Мої співчуття рідним і близьким загиблих, якнайшвидшого одужання постраждалим. Ми обовʼязково відповімо терористам на їхні удари. І ми будемо боротися, щоб гарантувати безпеку своїй країні, кожному місту, усьому нашому народу. Російський терор повинен програти – і саме так і буде", – наголосив президент.

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат  заявив, що під час масованої атаки по Україні 29 грудня російські окупанти застосовували всі види озброєння, крім "Калібрів".

Причому мішенню були не конкретні об'єкти, а вся територія України.

Масована атака рф на Україну

Російські терористи з ночі атакують Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

У чотирьох великих містах України внаслідок атаки горять будинки.

У Києві працювала ППО. Вже відомо про падіння уламків у Подільському та Святошинському районах столиці.

Також відомо, що по Харкову вдарили ракетами. У місті нарахували 22 вибухи під час масованої атаки. Восьмеро людей поранено, одна загинула. 

Повторні вибухи також пролунали у Львові зранку 29 грудня. Є влучання у житловий будинок.

Через ракетну атаку ворога у Львові загинула людина. Також наразі відомо про вісьмох поранених.

У Дніпрі ворожий обстріл пошкодив пологовий будинок, є загиблі й пораненіГорить один з торговельних центрів міста.

Крім того, вночі 29 грудня вкотре атакували південь України дронами-камікадзе Shahed. Внаслідок обстрілу є влучення в об'єкт інфраструктури в Одеському районі, а також в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Загалом ворог випустив 22 "шахеди", 18 з яких були збиті.

Зазначимо, що Одесі внаслідок ракетної атаки рф двоє загиблих й багато поранених.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: