fbpx
Сьогодні
20:47 29 Гру 2023

Байден відреагував на ракетний удар рф та закликав Конгрес у 2024 році схвалити подальшу підтримку України

English version here

Масований удар Росії є нагадуванням про те, що диктатор Володимир Путін хоче знищити Україну. Його треба зупинити.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

Американський лідер нагадав, що сьогодні, 29 грудня, Росія завдала ударів по українському пологовому будинку, торговому центру та житловим кварталам, внаслідок чого загинули мирні жителі, десятки отримали поранення.

"Це суворе нагадування усьому світу про те, що після майже двох років цієї руйнівної війни мета Путіна залишається незмінною. Він прагне знищити Україну та поневолити її народ. Його необхідно зупинити", – наголосив Байден.

Він також додав, що якщо Конгрес США не схвалить нове фінансування допомоги Україні, то країна не зможе продовжувати відправляти зброю та життєво важливі системи ППО, які потрібні для захисту українського мирного населення.

"Конгрес має зробити крок уперед і діяти без подальших зволікань", – зазначив президент.

За його словами, ставки у цій боротьбі виходять далеко за межі України. Вони торкаються і всього Північноатлантичного альянсу.

"Ми не можемо підвести наших союзників та партнерів. Ми не можемо підвести Україну. Історія суворо засудить тих, хто не відгукнеться на заклик свободи", – резюмував він.

Нагадаємо, як повідомляла Рубрика, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте засудив масовану атаку Росії та закликав світ продовжувати підтримувати Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: