fbpx
Сьогодні
Фото 16:37 29 Гру 2023

Армія рф завдала ракетного удару по Смілі на Черкащині: відомо про 6 постраждалих

English version here

Фото: t.me/OleksiyKuleba

Сьогодні, 29 грудня, російська армія завдала ракетного удару по місту Сміла в Черкаській області. Попередньо відомо про 6 постраждалих, один — у важкому стані.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на главу Черкаської ОВА Ігоря Табурця та заступника керівника Офісу президента Олексія Кулебу.

Як зазначається, російська ракета влучила у житловий сектор у Смілі. За попередньою інформацією, пошкоджено 12 будинків. На місці працюють всі екстрені служби, представники влади. Людям оперативно надається допомога.

завдала ракетного удару по Смілі на Черкащині

Фото: t.me/OleksiyKuleba

Як повідомив Кулеба, один із постраждалих перебуває у важкому стані.

Загалом в Україні внаслідок ранкового масованого обстрілу 26 загиблих, понад 120 людей поранено.

завдала ракетного удару по Смілі на Черкащині

Фото: t.me/OleksiyKuleba

Масована атака рф на Україну

Російські терористи з ночі атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

У столиці працювала ППО. Стало відомо про падіння уламків у Подільському та Святошинському районах столиці. Наразі у Києві через атаку рф загинули троє людей: одну жертву дістали з-під завалів.

Також відомо, що по Харкову вдарили ракетами. У місті нарахували 22 вибухи під час масованої атаки. Наразі відомо, що у Харкові внаслідок ракетного удару 29 грудня троє людей загинули та ще 11 поранено.

Окрім того, повторні вибухи також пролунали у Львові зранку 29 грудня. Є влучання у житловий будинок.

Через ракетну атаку ворога у Львові загинула людина. Також наразі відомо про вісьмох поранених.

У Дніпрі ворожий обстріл пошкодив пологовий будинок, є загиблі й пораненіГорів один з торговельних центрів міста.

До того ж, вночі 29 грудня вкотре атакували південь України дронами-камікадзе Shahed. Унаслідок обстрілу є влучення в об'єкт інфраструктури в Одеському районі, а також в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Тоді ворог випустив 22 "шахеди", 18 з яких були збиті.

Зазначимо, що Одесі внаслідок ракетної атаки рф двоє загиблих й багато поранених.

Пізніше повідомили, що в Одесі під час масованого обстрілу України 29 грудня ворог атакував ще один будинок – триповерхівку. Під її завалами знайшли ще одне тіло загиблого.

Вранці росія атакувала ще одне місто – Запоріжжя. Під ударом опинилися підприємства, багатоповерхівки й приватний будинок. Загинуло двоє людей, є постраждалі. Також ще під завалами будівель можуть бути люди.

Загалом у ніч на 29 грудня російські окупанти випустили по Україні 158 ракет та дронів-камікадзе. Протиповітряна оборона України збила понад 100 ворожих цілей.

Цю атаку назвали одним із наймасованіших повітряних ударів по території України.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що росія била "майже всім, що має у своєму арсеналі": "кинджали", С-300, крилаті ракети, БпЛА, стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505.

На місці працював фотокореспондент "Рубрики" Микола Тимченко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: