fbpx
Сьогодні
08:37 28 Гру 2023

росія вночі атакувала Україну 8 "Шахедами", збити вдалося 7

У ніч проти 28 грудня російські війська здійснили чергову повітряну атаку по території України із застосуванням ударних дронів типу "Шахед", силами та засобами ППО Збройних сил України було знищено 7 БПЛА окупантів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram командування Повітряних сил ЗСУ.

У ніч проти 28 грудня російські окупанти вчергове атакували територію України ударними дронами типу "Шахед". В командуванні Повітряних сил ЗСУ повідомляли про рух ворожих БПЛА, зокрема, в Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях.

Військові зазначили, що загалом було зафіксовано запуск росіянами 8 дронів-камікадзе.

"У ніч на 28 грудня 2023 року російські окупанти атакували вісьмома БпЛА типу "Shahed" із району Приморсько-Ахтарськ – РФ", – йдеться в повідомленні.

Також у ПС уточнили, що 7 безпілотників ворога було збито винищувальною авіацією, підрозділами ЗРВ, мобільними вогневими групами в межах трьох областей, а саме:

  • в Дніпропетровській,
  • Кіровоградській,
  • Запорізькій.

Фото: Телеграм / Повітряні Сили

У регіонах оголошували повітряну тривогу. Про відбій загрози ворожих атак із застосуванням "Шахедів" військові заявили близько 04:20.

Також близько одинадцятої вечора у середу у Запоріжжі пролунали вибухи, повідомлялося про роботу ППО та збиття кількох дронів противника.

"У Запоріжжі чутно звук вибуху", – повідомляло Суспільне.

Попередня атака дронів 27 грудня

У ніч проти 27 грудня росіяни здійснили атаку по України, використавши ударні дрони типу Shahed. росія атакувала дронами з двох напрямків: з Балаклави, що в тимчасово окупованому Криму, та Приморсько-Ахтарська — Краснодарський край (рф).

Загалом українські бійці зафіксували пуски 46 "Шахедів", які атакували хвилями в різний час. ЗСУ знищили 32 ворожі ударні дрони. До відбиття повітряного нападу залучали тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Протиповітряна оборона працювала в Миколаївській, Одеській, Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях. Більшість безпілотників, які не вдалося збити, атакувала прифронтові території, зокрема Херсонщину.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк повідомила, що армія рф змінила тактику запуску ударних безпілотників: тепер їх намагаються спрямовувати через житлові квартали.

Також вона додала, що не виключено, що російська армія під час атаки намагалася вишукувати системи ППО, тому обирала такі складні маршрути.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: