fbpx
Сьогодні
16:40 27 Гру 2023

російська армія змінила тактику запуску безпілотників, – Гуменюк

Армія рф змінила тактику запуску ударних безпілотників: тепер їх намагаються спрямовувати через житлові квартали.

Про це 27 грудня повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк, пише Рубрика.

"Ми фіксуємо таку зміну тактики ворога: вони дійсно намагаються прокладати складні траєкторії руху дронів, аби виснажувати систему протиповітряної оборони, ускладнювати нашу роботу, зокрема, і завдавати максимальної шкоди. Протягом цієї атаки нічної майже всі одесити фіксували прямування дронів просто серед житлових кварталів. Там, де в принципі не може бути розміщено стаціонарних систем ППО", — пояснила очільниця пресцентру.

Також вона додала, що не виключено, що російська армія під час атаки намагалася вишукувати системи ППО, тому обирала такі складні маршрути.

Наталя Гуменюк зазначила, що уламки збитого дрона часто продовжують палати та під час падіння можуть спровокувати пожежу. Також вони можуть завдавати суттєвих руйнувань, бо військові не завжди збивають у повітрі бойову частину.

Нагадаємо, у ніч на 27 грудня російські загарбники атакували Україну 46 ударними безпілотниками типу "Shahed": протиповітряна оборона активно працювала у восьми областях країни та збила 32 ударні дрони ворога.

Зі слів військових, до відбиття повітряного нападу залучено:

  • тактичну авіацію,
  • зенітні ракетні підрозділи,
  • мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

У Повітряних силах зазначають, що більшість безпілотників, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонщину. Ще кілька дронів упали без наслідків.

Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Одеській,  Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: