fbpx
Сьогодні
16:39 26 Гру 2023

Мар'їнки більше немає: Залужний заявив, що українські військові відійшли на околиці міста

English version here

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що міста Мар'їнки, що на Донеччині, більше немає. Місто повністю зруйноване внаслідок атак ворога.

Про це він сказав на пресконференції 26 грудня, повідомляє Рубрика.

На запитання журналістів щодо заяви росіян про повне захоплення міста, Залужний відповів, що українські війська відійшли: у деяких місцях окопалися на околицях Марʼїнки, а в інших — трохи далі.

Що стосується ведення бойових дій навколо Авдіївки, головнокомандувач заявив, що «не треба зациклюватися і на цьому робити шоу». За його словами, ведення бойових дій підпорядковується законам військовим, і вони «не підпорядковуються тому, що чогось там хочуть політики чи журналісти»

«Противник зараз має можливість концентрувати сили й може робити за два-три місяці те, що вони зробили з Бахмутом. Ми будемо обороняти рівно стільки, скільки вистачить сил. Але якщо будемо розуміти, що краще зберегти людей, а потім відвоюємо це», — сказав Залужний.

Він також розповів про стан міста після активних бойових дій.

"Мар'їнки більше немає", – наголосив генерал.

Варто зазначити, що 25 грудня російські пропагандисти вкотре написали, що міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу нібито доповів володимиру путіну про «повне» взяття Мар'їнки. Російський диктатор своєю чергою заявив, що усі, хто причетний до окупації міста, «гідні держнагород», пише пропагандистське агентство РИА Новости.

Раніше росіяни вже звітували про захоплення Мар'їнки. У жовтні Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського напрямку повідомив, що росіяни збільшили кількість штурмових дій на Мар'їнському напрямку.

Що відомо про бої за Мар'їнку

Мар'їнка розташована фактично впритул до окупованого Донецька. Запеклі бої почалися в день російського вторгнення в Україну. За цей час усю інфраструктуру міста було повністю знищено.

На початку грудня британська розвідка повідомила, що російські війська поступово просуваються через руїни Мар'їнки, міста в Донецькій області. Зараз Росія, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території.

На сьогодні розвідка Британії стверджує, що російська армія наразі контролює більшу частину забудови міста, під контролем українських сил залишаються невеликі території на західній околиці Мар'їнки. Британські фахівці додають, що нинішні російські операції проти Мар'їнки є частиною осіннього наступу окупантів, пріоритетом якого є розширення контролю над рештою території Донецької області.

Нагадаємо, у попередньому огляді британська розвідка повідомила, що від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили понад 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

Також ми писали, що російська армія, починаючи з початку жовтня, вже майже 2 місяці намагається захопити місто Авдіївка Донецької області. Авдіївський коксохімічний завод та інфраструктуру міста дуже активно обстрілює ворог останнім часом.

Британська розвідка зазначала раніше, що у російської армії важкі втрати під Авдіївкою, однак прогресу на трьох ділянках фронту немає.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що Сили оборони України стримують ворога на Мар'їнському напрямку в Донецькій області, оборона міста триває.

Бої за Мар'їнку Донецької області тривають, проте місто вщент зруйноване. Про це заявив речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону в понеділок, 25 грудня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: