fbpx
Сьогодні
11:34 24 Гру 2023

ДПСУ: на кордоні з Україною поляки припинили блокаду пункту пропуску "Медика - Шегині"

Фото: З відкритих джерел

Польські фермери завершили блокування перед пунктом пропуску "Медика – Шегині", рух вантажівок відновлений.

Про це пише, посилаючись на ДПСУ.

Як повідомили у Прикордонній варті Республіки Польща, сьогодні о 09:30 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску "Медика – Шегині".

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі.

"Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, аби забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок", зазначили прикордонники.

Нагадаємо, що 22 грудня заступник міністра інфраструктури Польщі Павел Ганчарж заявив, що зараз узгоджують останні деталі остаточної домовленості, яка має розв'язати проблему блокади на кордоні з Україною до Різдва.

Посадовець висловив сподівання, що невдовзі глава польського Мінінфраструктури Даріуш Клімчак зустрінеться з комітетом, який протестує на кордоні, й до Різдва "вдасться розв'язати проблему".

Що відомо про перекриття українсько-польського кордону

З 6 листопада польські перевізники розпочали страйк й заблокували низку КПП.

Польський уряд не може в односторонньому випадку вплинути на угоду між Україною та Європейським союзом щодо лібералізації вантажних перевезень, попри те, що це є однією з вимог протестувальників.

Своєю чергою українська сторона створила штаб допомоги водіям, заблокованим на кордоні. За кожним із трьох пунктів закріплено координатора, який перебуває на постійному зв'язку.

1 грудня Україна й Польща домовилися про часткове розблокування кордону.

Зазначимо, що 11 грудня, на кордоні Польщі та України зняли блокаду з руху вантажівок через пункт пропуску "Ягодин — Дорогуськ".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: