fbpx
Сьогодні
11:40 21 Гру 2023

У "Дію" вже надійшло понад 70 заявок на перереєстрацію авто: як працює це рішення

Фото: diia.gov.ua

Послуга з перереєстрації автомобіля в застосунку "Дія" вже отримала понад 70 заявок.

Про це повідомляє пресслужба МВС, передає Рубрика.

У чому проблема?

"Дія" стала частиною життя українців та ефективним способом доставки послуг до людини — і в евакуації, і в окупації. З початком повномасштабного вторгнення цифровізація не зупинилася. Загалом застосунком користується 19,8 млн людей, а це майже кожен другий українець.

Яке рішення?

"Лише за кілька годин роботи послуги вже отримано 70 заявок. Підписання договору купівлі-продажу відбувається виключно в застосунку "Дія"", – зазначили в міністерстві.

Як це працює?

Номерний знак на авто можна залишити, або забронювати новий із спеціальною серією DI з платною чи безкоштовною комбінацією.

Також можна обрати або електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, або виготовлене на бланку.

У МВС також наголосили, що послуга перереєстрації можлива при першому продажі авто в календарному році.

У пресслужбі "Дія" зазначили, що заповнення заяви на купівлю-продаж авто займає до 15 хвилин, ще годину триває реєстрацію.

"Перевірка авто та користувачів здійснюється автоматично, без участі адміністратора. Це прибирає людський фактор та корупційні ризики",- йдеться в повідомленні.

Як працює послуга?

  • продавець генерує в Дії посилання або QR-код;
  • покупець його сканує;
  • погоджується з умовами;
  • вибирає номер і версію техпаспорта: пластик та електронне свідоцтво в Дії або тільки електронне свідоцтво.

Після успішної перевірки треба засвідчити договір Дія.Підписом.

Документи надійдуть до адміністратора сервісного центру МВС, який закріпить вибрані номери та роздрукує свідоцтво про реєстрацію авто.

Готовий пакет документів надійде новому власнику у вибране відділення Укрпошти, а електронні з'являться в Дії.

На першому етапі сервіс доступний для:

  • легкових автівок,
  • мотоциклів,
  • мопедів.

Раніше повідомлялось, що українці можуть замовити доставку посвідчення водія кур'єром або на відділення "Укрпошти" в застосунку "Дія".

Нагадаємо, 19 грудня в Києві відбувся перший за час повномасштабної війни Diia Summit. На події команда Мінцифри презентувала оновлений дизайн Дії та нові революційні послуги в застосунку.

"Запустили понад 70 сервісів у застосунку та на порталі Дія, переосмислили платформу "Дія.Освіта", створили основу для електронних реєстрів Дія.Engine. І це лише частина екосистеми "Дія", – акцентував Федоров.

У Мінцифри наголошують, що ці сервіси покажуть зовсім новий підхід до державних послуг, у якому немає місця корупції та бюрократії.

Крім того, на саміті презентували новий дизайн Дії. Застосунок став ще зручнішим та сучаснішим. Новий дизайн — це глобальна зміна концепції та філософії. Дія стає єдиним інструментом для швидкої та зручної взаємодії громадянина й держави. Серед головних оновлень — персоналізована стрічка, де всі необхідні розділи під рукою — донати, облігації, єВорог. А ще новини, тож про оновлення в Дії, можна дізнатись просто в застосунку зі стрічки.

На події також анонсували плани Мінцифри на наступний рік. Серед них — запуск  Дія.Офісу — окремого сервісу для держслужбовців у Дії; а також застосунку Мрія — нового освітнього продукту, який допоможе мільйонам людей навчатися, розвиватися та досягати успіху.

Як повідомлялось, найближчим часом у застосунку Дія з'явиться комплексна послуга для бізнесу — е-Підприємець. Завдяки їй за однією заявою можна буде отримати всі сервіси, необхідні для запуску чи розвитку власної справи. Тож відкрити бізнес можна буде значно простіше та швидше. Долучайтеся до бета-тесту, щоб першими випробувати зручний сервіс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: