fbpx
Сьогодні
Відео 19:59 20 Гру 2023

Платформа UNITED24 зібрала понад 13 млн грн у проєкті #LEGOwithUKRAINE та анонсувала новий дроп конструкторів

English version here

Завдяки проєкту #LEGOwithUKRAINE, в якому представили три конструктори, присвячені об'єктам культурної спадщини України, було зібрано 13,5 мільйонів  гривень, що будуть направлені на відбудову України. 

Про це розповідає Рубрика.

У першому дропі проєкту були представлені роботи трьох талановитих креаторів Артура Самкова з Польщі, Максима Мітякіна з України та Євгена Тонєва зі США, які відтворили з деталей LEGO київську Україну-мати, кримське «Ластівчине гніздо» та маріупольську стару водонапірну вежу. 

Після старту проєкту на заклик UNITED24 відгукнулися творці LEGO з усього світу. Вони запропонували десятки варіантів продовження колекції українських пам'яток. Тож до наступного дропу #LEGOwithUKRAINE увійдуть: Ханський палац у Бахчисараї, Одеський національний академічний театр опери та балету, Підгорецький замок на Львівщині, київські Золоті ворота та Миколаївська астрономічна обсерваторія. Над конструкторами працюватимуть митці з Німеччини, Польщі та США. 

Запуск нової колекції #LEGOwithUKRAINE запланований на весну 2024 року. 

Дізнатися більше про ініціативу можна за посиланням: https://u24.gov.ua/uk/legowithukraine

Ініціативу #LEGOwithUKRAINE не фінансує та не просуває компанія LEGO. Усі моделі створили з оригінальних деталей LEGO особи, які не мають відношення до компанії LEGO.

Про UNITED24

Ініційована Президентом України фандрейзингова платформа та основне вікно збору пожертв на підтримку України. За півтора року роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано 500 719 976 доларів. Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд,  актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер, Міша Коллінз і Марк Стронг, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, шеф-кухар Хосе Андрес, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик і Олександр Зінченко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: