fbpx
Сьогодні
16:58 16 Лис 2023

Україна-мати, маріупольська вежа та Ластівчине гніздо: UNITED24 разом із LEGO Creators популяризують українську архітектуру

English version here

Фото: UNITED24

У #LEGOwithUKRAINE представлені три конструктори — кожен у п'ятьох екземплярах. Їх неможливо купити, але можна виграти за благодійний внесок від 24 $. Усі зібрані кошти будуть направлені на відбудову України.

Про це пише Рубрика.

UNITED24 також оголосила відкритий конкурс для творців LEGO з усього світу. Їх закликають долучитися до створення конструкторів, присвячених відомим українським архітектурним спорудам, та допомогти у відновленні України. 

"Мільйони людей в усьому світі щодня допомагають Україні: жертвують кошти, підтримують біженців, борються з російською пропагандою в соціальних мережах. Переважна більшість із них ніколи не була в Україні. Тож проєкт #LEGOwithUKRAINE дає можливість дізнатися більше про нашу країну та її різноманіття. Хай поки на відстані.

Ми вдячні спільноті креаторів LEGO, яка підтримала цю ідею, і закликаємо талановитих людей з усього світу відтворювати визначні українські пам'ятки з LEGO. Наступні конструктори ми плануємо випустити вже навесні 2024 року", розповіла координаторка платформи UNITED24 Ярослава Гресь. 

У першій частині проєкту представлені  роботи трьох талановитих творців Артура Самкова з Польщі, Максима Мітякіна з України та Євгена Тонєва зі США, які створили з LEGO київську Україну-мати, кримське Ластівчине гніздо та маріупольську стару водонапірну вежу. 

"Моє знайомство з LEGO почалося у 1998 році, коли мені подарували перший набір. Я багато чим займався протягом життя, але ніщо не було мені таким цікавим і постійним, як створення будівель з LEGO. Для проєкту з UNITED24 я обрав Ластівчине гніздо, тому що для мене воно асоціюється з Кримом та викликає приємні спогади про канікули з родиною на півострові.

Це туга за нашим, українським Кримом. Ініціатива UNITED24 — неймовірний шанс допомогти у відбудові країни, а також нагадати, що тимчасово окуповані території будуть звільнені", — розповідає Артур Самков, автор моделі "Ластівчине гніздо".

UNITED24 LEGO

Фото: UNITED24

UNITED24 LEGO

Фото: UNITED24

"LEGO — це втілення фантазії в реальному світі. Якось я відтворив київський Майдан Незалежності з понад 55 000 деталей. А ще LEGO — про спільноти та об'єднання людей. Наприклад, разом із вимушеними переселенцями зі східних областей України ми відтворили герб Маріуполя зі 115 000 деталей.

Я радий приєднатися до ініціативи UNITED24 і презентувати скульптуру "Україна-мати". Впевнений, що багато українців та іноземців упізнають її одразу", — прокоментував запуск ініціативи Максим Мітякін, співзасновник та адміністратор спільноти UkrBricks, визнаної LEGO.

UNITED24 LEGO

Фото: UNITED24

"Вежа, зведена у Маріуполі 1910 року, була свідком багатьох змін у місті. Під час створення моделі я зіткнувся з багатьма технічними та емоційними викликами. Кожна цеглинка приносила спогади — шум дитячих ігор біля її стін, радісні та сумні миті життя міста.

Я намагався показати кожну деталь, знаючи, що для багатьох вежа — символ рідного дому. Сподіваюся, ті, хто візьме цей набір у руки, відчує мужність та витривалість Маріуполя", — поділився своїм баченням моделі Євген Тонєв, дизайнер продукту в медичному стартапі.

Дізнатися більше про ініціативу можна за посиланням.

Ініціативу #LEGOwithUKRAINE не фінансує та не просуває LEGO. Усі моделі створили з оригінальних деталей LEGO особи, які не мають відношення до компанії LEGO.

Про UNITED24

Ініційована Президентом України фандрейзингова платформа та основне вікно збору пожертв на підтримку України. За півтора року роботи фандрейзингової платформи UNITED24 завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн зібрано понад 490 мільйонів доларів. Серед амбасадорів UNITED24 — співачка та акторка Барбра Стрейзанд,  актори Марк Гемілл, Лієв Шрайбер, Міша Коллінз і Марк Стронг, акторки Кетрін Винник та Іванна Сахно, гурт Imagine Dragons, артдиректор Balenciaga Демна, режисер Мішель Азанавічус, астронавт Скотт Келлі, історик Тімоті Снайдер, британський підприємець Річард Бренсон, кантрі-співак Бред Пейслі, британський мандрівник Беар Гріллз, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, шеф-кухар Хосе Андрес, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, видатні українські спортсмени Андрій Шевченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик і Олександр Зінченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: