fbpx
Сьогодні
21:59 20 Гру 2023

Данілов назвав чотири умови за яких можуть відновити авіасполучення в Україні

Відновлення авіасполучення в Україні є важливим питанням. Для цього необхідно виконати низку умов.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова в ефірі телемарафону, повідомляє Рубрика.

Він зазначив, що зараз у питанні відновлення авіасполучення розглядається кілька пропозицій. Але "є чотири ключові компоненти, які потрібно вирішити".

"По-перше, це захист тих летовищ, де буде вирішено розпочати користування літаками. По-друге, має бути готова інфраструктура. Має бути обов'язково задіяний механізм страхування, бо без страховок ніхто цього робити не буде. Ну і компанія, яка візьметься робити перельоти, це теж питання", – пояснив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що спільними зусиллями ці питання вдасться закрити і Україна рано чи пізно зможе скористатися своїм небом.

"Я думаю, що наступного року ми це питання точно зрушимо з мертвої точки", – додав він.

Відновлення польотів в Україну

Зазначимо, що Україна повністю закрила свій повітряний простір для цивільних літаків після початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого.

Відповідно до звіту Європейської організації безпеки повітряної навігації, обмеження на польоти цивільної авіації у повітряному просторі України зберегтися до 2029 року. При цьому Євроконтроль не генерує й не використовує воєнні прогнози, аналітику або ж припущення для створення своїх прогнозів. При цьому після завершення війни й переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлено з використанням нових даних.

Зауважимо, що в Україні заговорили про відкриття аеропорту "Львів" за прикладом зернового коридору.

Раніше Рубрика повідомляла, щойно дозволить безпекова ситуація аеропорт "Бориспіль" стане першим цивільним летовищем, який відкриють в Україні. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга. За його словами, аеропорт "Бориспіль" став першим об'єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас він буде першим об'єктом, який відкриють, коли дозволить безпекова ситуація.

Керівник ОП Андрій Єрмак також висловив переконання, що невдовзі "Бориспіль" знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна.

Президент Український Володимир Зеленський  заявив, що Україна працює над можливістю відновити авіапольоти до міжнародного аеропорту "Бориспіль" на Київщині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: