fbpx
Сьогодні
Відео 16:58 19 Гру 2023

З аеропорту "Бориспіль" сьогодні вилетів літак: що відомо

Сьогодні, 19 грудня, з міжнародного аеропорту "Бориспіль" вилетів Boeing 777-300 – без пасажирів і вантажу на борту.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на сторінку аеропорту.

Виліт відбувся близько 9 години ранку за запитом української авіакомпанії Skyline Express, яка зараз здійснює перевезення в Європі.

Як пояснили в бориспільському аеропорту, з моменту закриття повітряного простору України 24 лютого 2022 року повітряні судна Skyline Express перебували на стоянці, де проходили постійну технічну підтримку та обслуговування.

Це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту «Бориспіль» із початку повномасштабної війни, зазначають у державному підприємстві.

«Навіть при закритті повітряного простору, аеропорт "Бориспіль" залишається спрямованим на забезпечення операційної готовності та фінансової стійкості, зокрема щодо обслуговування інфраструктури та збереження сертифікації персоналу», — йдеться у заяві.

На підприємстві додали, що новий технічний перегін повітряного судна з «Борисполя» покликаний протестувати можливе відновлення польотів в умовах воєнного стану.

«Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить», — наголосили в «Борисполі».

Раніше Рубрика повідомляла, щойно дозволить безпекова ситуація аеропорт "Бориспіль" стане першим цивільним летовищем, який відкриють в Україні. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга. За його словами, аеропорт "Бориспіль" став першим об'єктом, який закрили через початок повномасштабної війни, але водночас він буде першим об'єктом, який відкриють, коли дозволить безпекова ситуація.

Керівник ОП Андрій Єрмак також висловив переконання, що невдовзі "Бориспіль" знову відправлятиме й прийматиме повітряні судна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: