fbpx
Сьогодні
16:13 19 Гру 2023

Одещина залишається у пріоритеті ворога, – Гуменюк

Фото: Укрінформ

Одещина залишається серед пріоритетних цілей ворога, тому нехтувати правилами безпеки жителям регіону не слід.

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

«На Одещині ситуація залишається не дуже спокійною і легкою, попри те, що все ж таки регіон не прифронтовий, а тиловий. Однак через специфіку та наявність портової інфраструктури він під постійним прицілом і увагою ворога. Ті дронові атаки, які відбувалися минулого тижня, досить потужні – і за кількістю, і досить руйнівні – промовисто підтверджують, що у пріоритеті ворога Одещина залишається», – сказала Гуменюк.

Водночас вона відзначила ефективність роботи протиповітряної оборони на цьому напрямку, над посиленням якої працювали тривалий час.

«Ефективність цього посилення також досить чітко проглядається за результатами збиттів», – зауважила речниця.

Вона закликала жителів Одещини не нехтувати правилами безпеки та перебувати в укриттях під час повітряних тривог.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, під час бойової роботи протиповітряної оборони у ніч на 17 грудня один з обстріляних безпілотників впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув. Унаслідок падіння уламків безпілотника спалахнула пожежа, рятувальники виявили тіло одного загиблого.

Крім того, у ніч на 14 грудня росія обстріляла Одеську область. Унаслідок атаки пошкоджено будівлі, виникли пожежі та постраждало понад 10 місцевих мешканців, серед яких є діти. Уламки збитих "Шахедів" пошкодили гуртожиток.

В ОК "Південь" пояснили значні руйнування, котрі виникли після атаки ворожих дронів по Одеській області: дрон типу "Shahed-136" несе бойову частину до 40 кілограмів та має легкозаймисте пальне. Саме тому пошкодження домівок та прилеглих вулиць досить масштабні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: