fbpx
Сьогодні
10:38 29 Лис 2023

У МЗС США вважають, що путін не піде на перемир'я в Україні до виборів у Штатах

Фото: ЕРА

Диктатор країни-агресорки росії володимир путін не піде на перемир'я в Україні до президентських виборів у Сполучених Штатах Америки, які відбудуться у листопаді 2024 року.

Про це повідомив неназваний посадовець американського Держдепу в коментарі Reuters на тлі побоювань, що потенційна перемога Дональда Трампа може зупинити підтримку України.

Як розповідають у виданні, на брифінгу після зустрічі міністрів закордонних справ НАТО у Брюсселі американський урядовець заявив, що Північноатлантичний Альянс підтвердив свою підтримку України, бо є усвідомлення, що мирна угода в наступному році малоймовірна.

"Я очікую, що Путін не піде на мир або змістовний мир до того, як побачить результат наших виборів", – сказав представник Держдепу.

Американський урядовець додав, це не особиста думка, а побоювання, що широко поділяється.

"Саме у цьому контексті всі союзники висловили рішучу підтримку Україні на зустрічі НАТО", додав він.

Нагадаємо, що раніше американські чиновники вже припускали, що путін має намір продовжувати війну як мінімум до осені 2024 року, бо він розраховує на поразку Джо Байдена на виборах і як наслідок зміну позиції США щодо України.

На сьогодні також існує побоювання, що повернення до Білого дому експрезидента Дональда Трампа може підірвати підтримку України у розв'язаній рф війні з боку Заходу.

Зауважимо, що представник Держдепу не згадував ім'я Трампа і не вказував, як результат виборів може вплинути на підтримку України.

Як писала Рубрика, російський диктатор володимир путін в ході виступу на віртуальному саміті G20 повторив "шаблонну риторику", яка хибно зображає росію як готову брати участь у змістовних перемовинах, ймовірно, щоб змусити Захід передчасно підштовхувати Україну до переговорів з росією.

Окрім того, нещодавно в інтерв'ю The Sun Зеленський заявив, що Київ не розглядає "мир за будь-яку ціну", оскільки Україна не вірить в те, що путін або росіяни хочуть закінчити війну.

Своєю чергою, очільник НАТО Столтенберг вважає, що розпочавши військову агресію проти України, президент рф путін отримав результати, прямо протилежні до тих, які очікував:

  • більшу військову присутність НАТО на сході Альянсу,
  • двох нових членів – Фінляндію і Швецію, що стало для нього великою стратегічною поразкою.

Раніше вашингтонський аналітичний центр "Інститут вивчення війни" припускав, що путін не має наміру робити війну в Україні основною темою своєї президентської виборчої кампанії наступного року.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: