fbpx
Сьогодні
16:59 16 Гру 2023

Британський есмінець збив ракетою безпілотник під час супроводу судна у Червоному морі

Есмінець Королівського флоту Великої Британії HMS Diamond ракетою Sea Viper збив у Червоному морі, ймовірно, випущений з Ємену ударний безпілотник, націлений на торгове судно.

Про це повідомив міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шаппс, інформує Рубрика.

Як пише The Associated Press, це перший випадок, коли Королівський флот поза тренуваннями збив повітряну ціль з часів війни в Перській затоці 1991 року.

За даними AP, HMS Diamond був відправлений в регіон два тижні тому як засіб стримування на тлі атак єменських повстанців-хуситів на комерційні судна.

Зокрема у Червоному морі у п'ятницю, 15 грудня, снаряд, випущений з контрольованої повстанцями-хуситами території Ємену, влучив у вантажне судно "Аль-Джасра", яке йшло під прапором Ліберії. Корабель загорівся. За попередніми даними, внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Раніше також стало відомо, що повстанці-хусити з контрольованої ними території Ємену ввечері 11 грудня ударили протикорабельною ракетою по норвезькому комерційному танкеру у Червоному морі. Удар спричинив пожежу і пошкодження, але обійшлося без жертв.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що Норвегія та Велика Британія для підтримки України створили морську коаліцію. Зазначається, що нове об'єднання постачатиме кораблі та інші транспортні засоби українським захисникам для ведення бойових дій на морі.

Раніше в листопаді єменські хусити захопили у Червоному морі біля Ємену транспортне судно, також пов'язане з Ізраїлем. Повстанці досі утримують судно біля портового міста Ходейда.

20–26 листопада ракети також упали поблизу військового корабля США. Це сталося після того, як військові надали допомогу пов'язаному з Ізраїлем судну, яке на короткий час було захоплене озброєними особами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: