fbpx
Сьогодні
Відео 15:23 14 Гру 2023

USAID і Міністерство молоді та спорту запустили всеукраїнську кампанію, що розповідає про захопливі проєкти молодих волонтерів

English version here

Зібрати десятки мільйонів, застосувавши силу креативу? Менш ніж за рік зробити те, на що армії США знадобилося 60 років (і це про створення жіночої військової форми)? Використати знання про авто, щоб робити зі звичайних машин кейсеваки? Рятувати покинутих братів наших менших, інколи навіть ризикуючи життям? Або перетворити любов до музики на інструмент для відновлення зруйнований будинків? Це,  та багато інших захопливих речей роблять герої нового проєкту #дієві.

Як інформує Рубрика, масштабна кампанія покликана висвітлити внесок молоді у волонтерський рух в Україні, а також розказати багато цікавого про захопливі ініціативи Міністерства молоді та спорту.

У чому проблема?

Під час повномасштабної війни росії проти України,  медіа -сектор не надає достатнього висвітлення/звітності про допомогу, надану молоддю під час війни.

Самоорганізовані волонтери не мають ресурсів для просування себе та своєї діяльності. Вони не мають достатніх знань щодо ефективного просування себе, поки існує величезна потреба показати їх внесок та роль.

Яке рішення?

USAID разом із Міністерством молоді та спорту України проводить промо-кампанію, щоб продемонструвати та висвітлити внесок молоді, молодіжних працівників, молодіжних організацій, центрів та волонтерів під час війни з Росією. Промоційна кампанія також повідомляє про регіональні процеси молодіжної політики в Україні, їх досягнення та можливості, під час війни та в період після війни. 

Як це працює?

#дієві знайомлять з проєктами молодих волонтерів у форматі відео-інтерв'ю в Tiktok, Instagram, YouTube та Facebook.

Герої кампанії розказують про свою справу, мотивацію продовжувати, а також шлях до волонтерства, поділяться щирими емоціями та натхненням. Кожна розповідь — це десятки, сотні і тисячі врятованих життів, закритих запитів, відновлених домівок. Це — про реальні зміни у житті окремих людей і цілих громад.

А окрім історій волонтерів, #дієві розкажуть про такі ініціативи Міністерства молоді та спорту України, як ВІДНОВА:UA, платформа Співдія, проєкт "Ти як?", діяльність молодіжних рад, молодіжних центрів та волонтерських платформ.

Організатори недарма вибрали для #дієві стилістику коміксів про надзвичайних персонажів. Адже кожен з героїв проєкту віднайшов у собі "суперсилу": робити те, що може, для допомоги тим, хто її потребує. 

Вони не злякались реальної небезпеки для власного життя, як Сергій Луденський, який рятує покинутих тварин на прифронтових територіях — часом, навіть під обстрілами. З легкістю проміняли запальні вечірки на не менш запальні рейв-толоки, як це зробили засновники проєкту Repair together, що організували відбудову та розбір завалів під DJ-сети. Задіяли креативний підхід, як Аліса Меженська — співзасновниця легендарного збору донатів, в якому замість бажаних 5 млн грн було отримано 32+ млн грн. Або взялися посилювати непереможність наших захисниць, як ГО "Землячки. Ukrainian Front", що забезпечують жінок у силах оборони усім необхідним. 

І це ще не всі неймовірні історії, адже вже скоро #дієві розкажуть про проєкти Кіри Родкіної, Сергія Пронкіна, Р.І.Д., PR Army, Українську волонтерську службу та Солом'янських котиків.

Подивитися захопливі історії можна тут:

Instagram: dievi.molod

YouTube: Dievi Molod

TikTok: dievi_molod

Facebook: dievi.molod

А це точно працює?

Вибраний формат висвітлення проєкту через соцмережі дозволив за 6 тижнів висвітлити діяльність молодіжних волонтерських проєктів на широкий загал, а також отримати більше 1,3 млн переглядів інтерв'ю, постів та відеороликів серед аудиторії молоді та змотивувати велику кількість хлопців та дівчат долучатися до цих та інших волонтерських проєктів

Створення матеріалів стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та Міністерство молоді та спорту України.

Окремі думки та погляди, висловлені у матеріалі, є авторськими та необов'язково відображають погляди USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, благодійний фонд "Право на захист" створив серію роликів про переселенців, що зуміли інтегруватися у свої нові громади. Розповідаємо, як працює це рішення та для кого воно буде корисним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: