fbpx
Сьогодні
13:54 06 Лис 2023

В Україні стартував масштабний щорічний марафон добрих справ "Добродвіж: Будь другом": як приєднатися

Долучитися до відбудови країни, допомогти людям старшого віку, подбати про безпритульну тварину або відтворити історію свого роду — 6 листопада в Україні стартує щорічний марафон добрих справ "Добродвіж: Будь другом" від Координаційного центру "Сила молоді" Української академії лідерства. Ініціатива триватиме 23 дні і покликана розвивати сталу культуру волонтерства. 

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

За даними соціологічних опитувань, до волонтерської допомоги нині долучаються близько 61% українців та українок. Однак в умовах повномасштабної війни важливо, щоб волонтерство стало невід'ємною складовою життя кожного свідомого громадянина європейської держави. 

Яке рішення?

Щоб популяризувати волонтерство в дії серед усіх категорій населення, Координаційний центр "Сила молоді" Української академії лідерства реалізує в Україні масштабний марафон добрих справ "Добродвіж: Будь другом". 

Як це працює?

Організатори створили інтерактивний телеграм-бот, у якому кожен може знайти можливості для волонтерства і втілити у життя корисні ініціативи для суспільства. Учасник/-ця реєструється і отримує доступ до понад 70 завдань різного рівня складності — від найпростіших проявів добра до комплексних та системних волонтерських активностей.

"Кожна добра справа має значення. Без винятку. І кожна людина може стати частиною великого руху добра. Марафон "Добродвіж: Будь другом!" — це можливість для кожного з нас творити кращий світ навколо себе та наближати перемогу України", — каже керівниця Координаційного центру Олена Джевага

За кожну виконану добру справу марафонці отримують 5, 10, 30, 60 або 100 балів. По завершенню марафону — 28 листопада — найактивніші учасники отримають приємні та корисні подарунки. 

"Одна з цінностей Української академії лідерства — бути вірним та надійним другом. І не лише для друзів та рідних, а й для стареньких, дітей, тварин, усіх, кому треба допомога. Цьогорічна хвиля "Добродвіжу" познайомить українців та українок з різними напрямами волонтерства: від післявоєнної відбудови і розвитку національної свідомості до урбаністичного волонтерства та допомоги людям старшого віку. Це гарна можливість не лише зробити добру справу, а й дослідити себе, збагнути, де твої навички та вміння можуть бути корисними", розповідає координаторка проєкту Наталя Засядько.

Цього року до розробки завдань приєдналися понад 17 українських громадських та волонтерських організацій, серед яких Let's do it, Ukraine, Відкриті клітки, Будуємо Україну Разом, Восток SOS, Let's help, Голоси дітей, Діти дітям, Сміливі відновлювати, Рух Олександра Педана "JuniorS2, Active Generation Project, U-Report, Starenki, Українська античність, Зелена хвиля, Книжкові сили України, Поруч та інші.

Приєднуйтесь і ви стежте за сторінками "Добродвіжу" в соцмережах:

Instagram
Telegram
Чат-бот "Добродвіж: Будь другом"

Довідка

Марафон добрих справ "Добродвіж" вперше реалізували студенти Української академії лідерства у квітні 2020 року. У розпал пандемії COVID-19, коли тисячі людей були змушені сидіти вдома, активна молодь вирішила запустити простенький чат-бот в Телеграмі із завданнями — добрими справами, виконати які під силу кожному, навіть якщо не виходити з квартири. Тоді за 19 днів марафону люди з різних куточків країни зробили 1277 проявів добра. 

Проєкт сподобався і студентам, і аудиторії, тож його вирішили продовжити. Так, у листопаді-грудні 2020 року з'явилась ініціатива "Добродвіжики Kids" для дітей, а марафон добрих справ "Добродвіж" став щорічним. 

У травні 2022 року команда Української академії лідерства провела нову хвилю проєкту й адаптувала завдання до сучасних реалій, реагуючи на виклики, пов'язані з повномасштабним російським вторгненням. Тисячі українців гуртувалися і разом плели маскувальні сітки, допомагали переселенцям, готували гарячі обіди, донатили на ЗСУ та наближали перемогу України кожен на своєму фронті. 

Попередні хвилі "Добродвіжу" відбулися у листопаді-грудні 2022 року та у квітні 2023 року. Попри постійні обстріли українських міст та блекаути до проєкту долучилися 1503 учасники. Спільними зусиллями вони втілили в життя 2795 добрих справ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: