fbpx
Сьогодні
14:17 14 Гру 2023

російське МВС оголосило у розшук Буданова

Фото: Reuters

МВС російської федерації оголосило у розшук начальника Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенанта Кирила Буданова.

Про це повідомляє телеканал "Настоящее время" з посиланням на росвідомство, передає Рубрика.

Статтю, за якою розшукують українського генерала, російське МВС не вказує.

Голову ГУР також оголосили в міжнародний розшук.

Раніше, навесні 2023 року, суд у столиці країни-агресора заочно заарештував Буданова.

Тоді його звинуватили у:

  • "створенні терористичного угрупування",
  • "теракті, вчиненому групою осіб,
  • а також "зберіганні зброї та вибухівки".

Який саме "теракт" мало на увазі російське слідство, у пресслужбі суду не уточнювали.

За даними російського державного інформагентства, йдеться про вибух на Керченському мосту. Раніше ФСБ звинувачувала ГУР України в організації цього вибуху.

Як повідомлялося, 8 жовтня 2022 року на Кримському мосту пролунав потужний вибух. Внаслідок підриву вантажівки сталося масштабне пошкодження автомобільного та залізничного полотна.

Пізніше з'явилася інформація, що вибух організувала СБУ.

Замахи на Буданова

Як писала Рубрика, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив понад десяток замахів на своє життя.

Так, за словами Юсова, окупанти багато разів вчиняли замахи на Кирила Буданова протягом останніх років. Один з них – це ракетний удар по офісу ГУР під час повномасштабної війни.

"В цілому, сумарно більше ніж десять. Це з 2014 року… Попри ці численні замахи ГУР Міноборони на жодну годину, на жодну хвилину не припиняло своєї діяльності. Всі працювали також й у місці постійної дислокації відомства. Це саме стосується командира і всієї команди", – сказав Юсов.

Нагадаємо, у грудні минулого року глава СБУ Василь Малюк заявив, що російські спецслужби готувалися ліквідувати керівника ГУР Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова. На щастя, замаху запобігали.

Також серпні 2022 року СБУ затримала кілерів, які планували вбивство Резнікова та Буданова. За вбивство кожного з них російські "куратори" обіцяли винагороду в розмірі від 100 до 150 тисяч доларів.

Зауважимо, що і раніше у розвідці повідомляли, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов пережив більше десятка замахів на себе.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: