fbpx
Сьогодні
11:20 14 Гру 2023

Перед початком саміту Макрон та Шольц зустрілися з Орбаном: переконували його підтримати Україну

Фото: acebook com orbanvikto

Зранку перед початком саміту ЄС, де розглядатимуть питання про офіційний старт переговорів з Україною, глави Франції, Німеччини та Євроради зустрілися з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це пише Politico, передає Рубрика.

За даними видання, на робочому сніданку з Орбаном Емманюель Макрон, Олаф Шольц та Шарль Мішель пробувати знайти шлях вперед.

Перед цим, увечері 13 грудня, Мішель зустрівся з Макроном, Шольцем і президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, щоб обговорити спільну лінію.

Як зазначає "Радіо Свобода", у коментарі журналістам перед початком саміту Орбан продовжував виступати проти початку переговорів щодо вступу України до ЄС.

"Ми встановили 7 умов, що супроводжували статус кандидата України. І за оцінкою Єврокомісії, три з семи не виконані. Нема причини щось обговорювати, є сенс до цього повернутися, коли Україна виконає все", — цитує його слова РС.

Після зустрічі глава угорського уряду у Twitter  виставив фото  і написав:

"Розширення – це процес, заснований на заслугах. Жодних винятків!".

Фото: twitter.com/PM_ViktorOrban

Зазначимо, Єврокомісія називала виконаними чотири із семи кроків України до переговорів про вступ до ЄС у листопаді. Попри це офіційно рекомендувала розпочати процес перемовин про вступ України до Європейського Союзу.

Нагадаємо, під час короткої розмови з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном президент Володимир Зеленський попросив його назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в Європейському Союзі.

Що відомо про саміт лідерів ЄС, що пройде 14-15 грудня

Державні діячі країн ЄС обговорюватимуть Україну на майбутньому саміті. Проти відкриття переговорів категорично виступає Угорщина, а позиція Словаччини досі залишалася невизначеною.

Нагадаємо, що 14 та 15 грудня лідери ЄС зустрінуться на саміті у Брюсселі, щоб ухвалити рішення про надання:

Але для цього їм доведеться переконати прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який погрожує накласти вето на ці пропозиції.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прогнозує, що дискусія про відкриття чи невідкриття переговорів з Україною буде тривати буквально "до останньої хвилини" саміту.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: