fbpx
Сьогодні
18:46 11 Гру 2023

Умєров провів розмову з міністром оборони Угорщини: про що говорили

Міністр оборони Рустем Умєров у понеділок провів «відверту» телефонну розмову з угорським колегою Крістофом Шалай-Бобровницьким.

Про це він написав в X, повідомляє Рубрика.

«Подякував Угорщині за підтримку України в розмінуванні та медичній сфері, сподіваючись на подальшу співпрацю. Також запросив міністра до Києва», — йдеться у його повідомленні.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок особисто зустрінеться у Брюсселі з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Окрім цього, у неділю Президент України Володимир Зеленський провів розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном під час церемонії інавгурації президента Аргентини Хав'єра Мілея. Деталі і зміст розмови між політиками поки не розголошуються.

Раніше у середу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто й обговорив із ним прогрес України на шляху європейської інтеграції.

6 грудня правляча партія Угорщини «Фідес» на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном внесла до парламенту резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Питання про початок переговорів про вступ України до ЄС має бути розглянуте Єврорадою 14 грудня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: