fbpx
Сьогодні
16:30 10 Гру 2023

Світлина хмарного кільця над вулканом перемогла у конкурсі "Фотограф погоди 2023 року"

"Ідеальна хмара" Франциско Негроні з Чилі отримала звання "Дипломований фотограф погоди 2023 року".

Фіналісти 2023 року премії Standard Chartered Weather Photographer of the Year у своїх захоплюючих знімках демонструють найяскравіші погодні явища: потужний шторм, гігантську лінзоподібну хмару над вулканом та неймовірні крижані скульптури.

Про це пише Amateur Photographer.

Як зазначають, цей щорічний конкурс, що проводиться Королівським метеорологічним товариством вже восьмий рік поспіль, демонструє конкурсні роботи подані фотографами з 94 країн світу.

За словами Ліз Бентлі, виконавчого директора Королівського метеорологічного товариства, конкурсні роботи були настільки "різноманітними та якісними", що суддям було важко прийняти рішення.

"Ми в захваті від результатів, які показують здатність погоди створювати красу і знищувати, спокій і силу", — сказала пані Бентлі.

Переможцем цьогорічного конкурсу Standard Chartered Weather Photographer of the Year став Франсіско Негроні за своє пейзажне фото "Ідеальна хмара", на якому зображено два кільця лінзоподібної хмари навколо засніженої вершини найактивнішого вулкана Чилі Вільярріка.

Пан Негроні провів 10 днів у таборі поблизу нестабільної вершини, щоб закарбувати цей особливий момент. На отриманому знімку зображено контраст між розпеченою лавою та білим снігом, а хмари, схожі на летючі тарілки, мають чудове освітлення.

"Я вважаю, що це одна з моїх найкрасивіших фотографій", — сказав пан Негроні, який зробив цей знімок за допомогою камери Nikon D610.

Як наголосили в пресрелізі, знімок-переможець також показує "обертання землі: зірки виглядають як смуги, оскільки їхнє положення на небі змістилося під час тривалої зйомки"".

Конкурс Standard Chartered Weather Photographer of the Year також охоплює категорію знімків зі смартфонів. Переможцем у цій категорії став знімок, зроблений на Samsung S23, який отримав високу оцінку суддів за"драматизм і якість".

Фотограф погоди 2023 року

Фотографія Ірвіга "Відважний шторм" стала переможцем у номінації "Дипломований фотограф погоди на смартфоні" за версією Standard Chartered Weather Photographer of the Year.

Лес Ірвіг із Сіднея зафіксував тихий момент, коли серфер стоїть, тримаючись за дошку, серед хвиль на австралійському пляжі, а над ним — бурхливе, грозове небо.

"Цікаво, що було у нього на думці, коли він стояв у повній готовності", — сказав пан Ірвіг про своє фото "Відважний шторм".

Тим часом титул "Молодий фотограф погоди року" отримав 17-річний Джеймі МакБін, який виграв щедрий грошовий приз. Також він отримав розворот журналу на дві сторінки за фотографію незвичайних хмарних утворень над пляжними будиночками в графстві Кент, Великобританія.

Фотограф погоди 2023 року

Фотографія Джеймі Макбіна "Надземний мамматус над пляжними будиночками в затоці Херн" здобула титул "Молодий фотограф погоди 2023 року" за версією Standard Chartered Young Weather Photographer of the Year 2023.

Фотограф-початківець схопив фотоапарат на заході сонця після сильної грози, щоб зафіксувати неймовірну сцену.

Понад 9 000 людей з усього світу віддали свої голоси в категорії "Громадське голосування".

Фотограф погоди 2023 року

Робота Фернандо Браги "Божественна сила" стала переможцем глядацького голосування.

"Беззаперечним переможцем", за словами організаторів конкурсу, став Фернандо Брага за його вражаючу фотографію блискавки в оточенні культової статуї Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, Бразилія.

"Цей вечір був незабутнім: Ця ніч була для мене просто незабутньою. Наче мрія, що здійснилася", розповів про свій досвід створення знімка-переможця "Божественна сила" пан Брага.

Ознайомтеся з іншими світлинами-переможцями можна нижче:

Фотограф погоди 2023 року

"Межа лісової пожежі" Тран Туана з В'єтнаму здобула звання "Фотограф погоди 2023 року", посівши 2-е місце. Пан Туан використав дрон, щоб зафіксувати руйнівні наслідки лісової пожежі в провінції Бак Джанг, В'єтнам

Фотограф погоди 2023 року

Друге місце в номінації "Юний фотограф погоди року" за версією Standard Chartered отримала 14-річна Сіяна Лапінські за престижну роботу під назвою "Роздуми над Тихим океаном". Зроблене біля її будинку в Малібу, штат Каліфорнія, зображення розкриває захоплюючу красу рожевого, помаранчевого і жовтого заходу сонця.

Фотограф погоди 2023 року

Захоплена під час зимової прогулянки у Стаффордширі, Великобританія, ніжна краса сніжинки допомогла Діані Невіс вийти з депресії, яку вона переживала в той час. "Падіння сніжинок" посіло друге місце в конкурсі "Фотограф погоди на смартфоні" за версією Standard Chartered Weather Photographer of the Year.

Нагадаємо, що фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали перші світлини визволеного з російського полону бійця полку "Азов" Дмитра Козацького позивний якого "Орест".

Як ми писали, одним із лауреатів премії World Press Photo 2023 року став український фотожурналіст Євген Малолєтка. Його відзначили за серію знімків з обложеного російськими окупантами Маріуполя.

Окрім того, Україна вдруге в історії представила свій павільйон на 28-й конференції ООН зі зміни клімату (COP28). У павільйоні показано масштаб екологічних збитків від війни, у тому числі від підриву росіянами Каховської ГЕС. Серед світлин — і роботи фотокореспондента "Рубрики" Миколи Тимченка, який одразу тоді поїхав на Херсонщину документувати наслідки катастрофи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: