fbpx
Сьогодні
18:49 07 Гру 2023

Металошукачі та поліція: МВС підготувало нововведення для шкіл

Фото: Національна поліція

У школах задля безпеки дітей чергуватимуть поліцейські: Міністерство внутрішніх справ України починає впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.

Як розповів очільник відомства, основою безпечного освітнього середовища має стати працівник поліції. Він нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей.

"У школах України починають впроваджувати комплекс заходів для формування безпечного освітнього середовища. Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах і відповідатиме за безпеку дітей", наголосив Клименко.

Міністр пояснив, що фахівців відбиратимуть за конкурсом.

"Вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі – спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів", – пояснив головний правоохоронець країни.

Клименко також заявив, що пропускний режим до навчального закладу також потребує посилення. Тож, зі слів міністра, у кожному навчальному закладі будуть встановлені металошукачі та рамки.

"Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. Ми знаємо, що робити далі заради безпеки дітей", – підкреслив глава міністерства.

Раніше ми писали, що на територіях київських шкіл встановлять відеонагляд. Камери планують встановити на території, прилеглій до шкіл, але за потреби – і всередині.

Що відомо про стрілянини у школах

Нагадаємо, що 7 грудня двоє підлітків загинули, ще п'ятеро дістали поранення під час стрілянини в гімназії в Брянську  російської федерації. Її влаштувала восьмикласниця. Наприкінці дівчина застрелила себе.

А напередодні у кампусі Університету Невади у Лас-Вегасі (США) сталася стрілянина. Правоохоронці допомогли провести евакуацію студентів, а також виявили зловмисника, який не вижив. Пізніше поліція також повідомила журналістам, що внаслідок стрілянини, схоже, є кілька жертв

Зазначимо, що це не перша стрілянина у школахросії. Наприклад, у російській Казані у травні 2021 року учні зі зброєю проникли до школи і відкрили стрілянину. В результаті загинули щонайменше 9 людей.

Також повідомлялось, що 18 жовтня 2021 року учень шостого класу відкрив стрілянину в школі селища Сарс на півдні Пермського краю, що в РФ. За даними поліції, дитина вистрілила двічі – в стелю і стіну.

Крім того, у 2021 році на території школи №11 у Полтаві дівчина з арбалета поранила двох учителів.

Згодом правоохоронці встановили особу правопорушниці – нею виявилася місцева жителька, 2002 року народження. Дівчина навчалася в цій школі до 4 класу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: