fbpx
Сьогодні
17:47 27 Лис 2023

Окупаційна адміністрація готує нові списки дітей для депортації, – Центр нацспротиву

English version here

Фото: ЦНС

Окупаційні адміністрації на тимчасово захоплених землях отримали вказівку підготувати нові списки дітей, які не мають опікунства з метою їх подальшої депортації.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Центр національного спротиву.

"Окупанти не повертають дітей Україні, навіть попри наявність їх родичів на вільній території й спрощують процес усиновлення цих дітей на території рф. Метою цього є асиміляція українських дітей, тобто знищення цілого покоління нації", – йдеться у повідомленні.

У повідомленні зазначають, що за ці дії першочергово відповідальний диктатор РФ Володимир Путін та його підлегла поплічниця – уповноважена при президентові РФ з прав дитини – Марія Львова-Бєлова. Саме за їхніми вказівками з території України було незаконно вивезено десятки тисяч українських дітей.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Катар веде переговори з російською федерацією щодо повернення до України викрадених під час війни українських дітей. Про це заявив прем'єр-міністр Катару Джасім аль Тані в інтерв'ю CBS News. Відповідаючи на запитання журналістки, чи є надія найближчим часом повернути додому більше український дітей, аль Тані відповів, що зусилля тривають і для цього Катар використовує канали зв'язку та відносини, які має з росією.

Що відомо про депортацію українських дітей

За офіційними даними української влади, з 24 лютого 2022 року з України до росії депортували 19 546 дітей..

Повернути в Україну поки що вдалося 386 дітей.

До того ж, Кислиця в Радбезі ООН заявив, що вторгнення росії в Україну торкнулося всіх 7,5 мільйона українських дітей.

Як писала Рубрика, влада України наразі зафіксувала перебування наших дітей, викрадених рф, у 57 регіонах росії.

Наразі у російських "таборах перевиховання" перебуває вже близько 11 тисяч українських дітей.

Відмітимо, що після видачі Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт російської омбудсменки Марії Львової-Бєлової влада рф змінила тактику депортації українських дітей.

Представники рф почали використовувати в офіційних документах нові визначення, щоб ніхто не зміг звинуватити їх у викраденні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: