fbpx
Сьогодні
17:33 27 Лис 2023

На Одещині через негоду постраждало 13 людей, – ДСНС

Фото: ДСНС

В Одеській області 13 людей постраждали внаслідок негоди.

Про це пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«По Одещині у нас 13 людей постраждало: по меддопомогу з ознаками переохолодження звернулося 8 осіб та 5 осіб постраждало через падіння дерев», – сказав він.

Пресофіцер поінформував, що підрозділи ДСНС по Одеській області 216 разів залучалися до ліквідації наслідків негоди. Зокрема, було відбуксировано 15 автобусів і 12 автомобілів швидкої допомоги.

За його словами, ситуація у регіоні найскладніша, там дуже великі перемети на дорогах, з яких багато машин не могли виїхати. На цих ділянках залучено особовий склад й техніку ДСНС, також підключалися працівники ДПСУ, які залучали до роботи бронетранспортер. Крім того, для евакуації людей і визволення машин із заметів залучали всюдиходи «Богун». Загалом, зазначив речник, працівники ДСНС відбуксирували вже 1300 транспортних засобів.

На цей час в Україні на 6 дорогах заборонено рух великовагового транспорту:

негода в Одеській області

Фото: Укрінформ

  • на трьох у Черкаській області,
  • по одній – у Миколаївській, Одеській та Кіровоградській.

Також на Кіровоградщині тимчасово обмежено рух автотранспорту на 2 ділянках доріг. У Миколаївській області перекрито рух на 10 ділянках доріг, у північній частині області на дорогах національного значення та суміжних дорогах місцевого значення ускладнений рух. Перемети там сягають 2 метрів, поінформував Хорунжий.

Він додав, що обмеження у Київській області та щодо в'їзду у Київ зняті.

Речник ДСНС закликав водіїв з огляду на штормове попередження перенести поїздку.

«Якщо ж це зробити неможливо, є термінова справа і треба їхати, то треба, по-перше, не поспішати, дотримуватися швидкісного режиму, максимальної дистанції між автомобілями, пригальмовувати на перехрестях, пішоходних переходах, але робити це не різко», – зазначив Хорунжий.

Він також закликав пішоходів бути обережними й носити світловідбивні флікери. Під час сильних поривів вітру потрібно триматися далі від дерев і рекламних конструкцій, не паркувати поблизу них автомобілі.

Нагадаємо, як  раніше повідомляла Рубрика, циклон, який нещодавно накрив Україну, вже відходить у північно-східному напрямку. Але у середу очікується новий, який, втім, не буде таким руйнівним, як нинішній.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: