fbpx
Сьогодні
16:13 27 Лис 2023

Циклон вже відходить з України, але через декілька днів очікується новий, – синоптик

Фото: Укрінформ

Циклон, який нещодавно накрив Україну, вже відходить у північно-східному напрямку. Але у середу очікується новий, який, втім, не буде таким руйнівним, як нинішній.

Про це у ході брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ поінформувала начальник відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометцентру Наталія Птуха, передає Рубрика.

«(Нинішній – ред.) циклон відходить у північно-східному напрямку, покидає територію України через Сумську та Чернігівську області. Його центр вже практично вийшов за межі нашої країни. Зараз трохи є залишкових явищ по Чернігівщині і Сумщині у вигляді невеликого снігу. Сьогодні вдень вже, у принципі, більш спокійна ситуація», – зазначила Птуха.

За її словами, у вівторок в Україні буде певна тимчасова перерва між атмосферними фронтами, хіба що можуть бути певні опади у західних областях, зокрема, на Закарпатті, у вигляді мокрого снігу з дощем.

«А от вже у середу, у ніч на середу, ми чекаємо на вихід нового циклону. Але він вже буде мати трохи іншу траєкторію. Цей циклон буде більше з південного заходу, тобто, буде заходити через західні області й південно-західні, через Вінниччину. Тому в середу очікуємо опади практично по всій території України», – поінформувала синоптик.

Циклон вже відходить з України

Фото: Укрінформ

Птуха розповіла, що другий циклон охоплюватиме більшу територію, але опади будуть різноманітної фази.

«Наприклад, у західних областях це буде переважно сніг, і температура вдень та вночі становитиме 0-6 градусів морозу. А ось вже, наприклад, по північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях – це буде мокрий сніг. Решта території – це залишається у нас південь, південний схід – переважно буде дощ», – сказала представниця Укргідрометцентру.

За її словами, у Києві також очікується ця змішана фаза опадів, які можуть розпочатися з дощу, а потім перейти у сніг, тобто сніг буде мокрим.

Синоптик додала, що у другому циклоні очікується, що вітри матимуть трохи меншу швидкість, на відміну від тих, які були у першому.

«У цей наступний циклон очікуємо, що також будуть вітри – завжди циклони супроводжуються поривами вітру – але в межах 15-22 (метрів на секунду – ред.). Можливо, трохи більше буде (вітрів – ред.) по західних областях, та цю інформацію будемо уточнювати завтра. Але наступний (циклон – ред.) не буде настільки руйнівний, як цей. Просто у плані опадів він буде більш всеохоплюючим для території України», – зазначила Птуха.

Синоптик розповіла, що найактивніша фаза другого циклону припадає на ніч на середу, і потім він покидатиме територію України приблизно у напрямку Сумщини вже у день середи.

«А у п'ятницю ще один буде атмосферний фронт, про нього вже потім більш детально можна на сайті Гідрометцентру дивитися інформацію», – поінформувала представниця Укргідрометцентру.

Довідка

В Україні через негоду на 14 автодорогах перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлено 2019 населених пунктів у 16 областях.Зауважимо, що від несприятливих погодних умов учора, 26 листопада, особливо постраждали південні регіони.

Також Крим накрив потужний шторм. Це найсильніший шторм у Чорному Морі за останні 100 років. 
  • перекритий рух транспорту  13 автодорогах,
  • без електропостачання залишаються 1844 населені пункти,
  • відбуксировані 1083 транспортні засоби,
  • прибрані 148 повалених дерев,
  • місцях тимчасового відстою перебувають близько 1518 вантажних транспортних засобів.

На місцях працюють 1215 рятувальників і 330 одиниць техніки.

Як повідомлялось,на Одещині та Київщині через погіршення погодних умов 27 листопада всі заклади освіти навчатимуться дистанційно.

У Києві через снігопад з 7:30 ранку 27 листопада закрили в'їзд у місто для великогабаритного транспорту.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: