fbpx
Сьогодні
Фото 16:22 26 Лис 2023

Львівська студентка перетворює кульбаби та фіалки на допомогу для ЗСУ: у чому рішення

Фото: скриншот відео

Студентка зі Львова Валерія Попович перетворює кульбаби та фіалки на допомогу для ЗСУ. Дівчина готує кульбабовий мед, фіалковий сироп, варення, а 15% з продажу донатить для військових.

Про історію неймовірної дівчини розповідає ШоТам, цитує Рубрика.

У чому проблема?

Оборона країни потребує великої кількості ресурсу, а наші захисники – постійної підтримки та донатів. І українці перебувають в постійному пошуку шляхів ефективного закриття зборів.

Одним з них може стати перетворення хоббі на ресурс для допомоги українським захисникам.

Яке рішення?

Коли росія напала на повну міць, Валерія Попович перетворила хобі на бізнес: почала виготовляти та продавати смачні корисні сиропи з польових квітів.

Дівчина хотіла більше донатити на ЗСУ й тепер може робити це завдяки кульбабам і фіалкам.

Фото: скриншот відео

Як це працює?

"Це давня мрія вже 3 років. Поштовхом до неї стало повномасштабне вторгнення та бажання донатити більше", — Валерія Попович, власниця крамнички «ЛісоСтеп».

Валерія — студентка ветеринарного факультету та екоактивістка. Спочатку велосипедом збирала у людей в Ужгороді сортоване сміття та відвозила на станцію вторсировини.

Фото: скриншот відео

А коли росія напала на повну міць, волонтерила на пункті харчування для переселенців. Але хотіла більше допомагати та донатити на армію, і тому наважилася перетворити хобі на заробіток.

Відкрила онлайн-крамничку із сиропами з польових квітів власного приготування. Трави для сиропів збирає в екологічно чистих місцях на Закарпатті, а потім експериментує та створює рецепти.

Фото: скриншот відео

"Найбільше мені подобається збирати кульбабки. Це така перша рання квітка весни, і саме з них я зварила свій перший продукт — кульбабовий сироп", — розповідає Валерія Попович, власниця крамнички "ЛісоСтеп".

На одну баночку сиропу йде аж 100 кульбаб! Виготовлення займає 2 доби.

Але воно того варте, адже сироп містить багато вітаміну С й ідеально смакує до чаю чи млинців.

Ще в крамничці є варення з персика, червоної та чорної смородини, груші та слив і леквар з черешні.

"Лавандовий сироп, сироп з м'яти, хвойний сироп і варення з різних ягід та фруктів. Також з троянди, або виноградне варення, або гарбузово-апельсинове варення", — наголошує волонтерка.

Валерія дбає про екологію, тому всім, хто повертає баночку з її варення, робить знижку на наступне замовлення.

"Усі наші баночки упаковані в папір з перероблених тетрапаків, тобто є наслідком перероблення упаковки", —  зауважує Валерія.

Фото: скриншот відео

У крамничці можна придбати віночки з польових трав і квітів, а ще вощанку — заміну поліетиленовій плівці на кухні.

"Це бавовняна тканина, просочена бджолиним воском, яка зберігає свіжість вашого продукту, не приносячи шкоди вашому здоров'ю.Це можуть бути овочі, фрукти, сир, щось інше. А потім просто промити вощанку, висушити, і вона готова до майбутніх використань", — підкреслює Попович.

Валерія радіє, що завдяки крамничці може донатити на ЗСУ — вже віддала 6 000 гривень з прибутку.

"Найчастіше це збори друзів і знайомих, які зараз у лавах ЗСУ. А також ми часто долучаємося до благодійних ярмарків у місті Ужгород, де збирають кошти для закарпатських військових", — розповідає дівчина.

Тож швидше замовляйте смакоту до столу та долучайтеся до підтримки наших котиків-військових!

"Якщо ви замовляєте щось у нашій крамничці, просто пам'ятайте, що ви одночасно донатите на ЗСУ, не завдаєте шкоди природі, а також відкриваєте для себе щось цікаве", — зауважує власниця крамнички.

Нагадаємо, переселенка з Краматорська Юлія Савинська, яка проживає на Закарпатті, створює власноруч крафтовий шоколад, зокрема — на гречаному чаї.

Також селекціонеру Михайлу Нагорняку, який проживає у Вінниці, вдалося вивести першу в світі двоколірну кукурудзу із зернятами синього та жовтого кольору.

Раніше ми повідомляли, як на фермерському господарстві з Вінниччини вирощують не просто яблука, а яблука – "ЗСУ" та яблука – "F-16".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: