fbpx
Сьогодні
16:46 26 Лис 2023

Хмарні сервіси допомагають зберегти дані при активному зростанні активності в інтернеті: дослідження UCloud

Спеціалісти найбільшого хмарного оператора України UCloud проаналізували дані з різноманітних ресурсів, які відстежують користування глобальними сервісами, у тому числі й тих, які зберігають дані у хмарах. Дослідження показало, що за останній рік кількість пошукових запитів щохвилини у Google збільшилася на 65%. 

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Світ постійно глобалізується. Кількість населення на планеті вже перевищила 8 млрд, з яких 5,16 млрд — користувачі всесвітньої мережі. Це близько 64,4%. У середньому кожна людина щодня проводить у всесвітній мережі не менше 3 годин. Нерегулярними юзерами є 13% громадян, а взагалі не користуються інтернетом 14% опитаних.

Зі зростанням кількості інтернет-користувачів зростає і потреба у збереженні більшої кількості інформації. В Україні, де відсоток інтернет-користувачів ще вищий (72%), особливо актуальним стає питання безпеки та захисту даних, особливо в контексті повномасштабної війни і зростання кількості хакерських атак.

Яке рішення?

Сергій Поляков, керівник департаменту продажів UCLOUD, вказує на важливість збільшення потужностей каналів передачі даних та необхідність зосередитися на збереженні та захисті інформації:

"Чим далі, тим більше людей користуються інтернетом. Ця тенденція зберігається не лише у світі, а й в Україні. Наприклад, ми постійно збільшуємо потужності наших каналів передачі".

Навчання розрізняти фейки, перевіряти правдивість інформації та забезпечення кіберзахисту стають ключовими аспектами у розв'язанні цієї проблеми.

 Нагадаємо, інформаційно-освітня програма "Антидот" об'єднає представників ЗСУ, бізнесу та медіаекспертів для протидії російській дезінформації.

Також повідомлялось, що 25 жовтня, в межах Глобального тижня медіаграмотності, відбувся Національний тест з медіаграмотності. Його організаторами стали Національний проєкт з медіаграмотності "Фільтр" Міністерства культури та інформаційної політики України спільно з USAID, IREX та ПРООН в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: