fbpx
Сьогодні
08:36 23 Лис 2023

 ISW: українські воїни атакують противника на кількох напрямках на лівому березі Херсонщини

English version here

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Війська ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на східному (лівому) березі Херсонської області. "Воєнкори" рф стверджують, що українські воїни атакують поблизу Пойми, Піщанівки, Підстепного, Антонівського шосе та залізничного мосту.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки та Іванівки (20 км на південний схід від Куп'янська), на північний схід і схід від Петропавлівки, а також у напрямку Сіверська.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець оцінив, що війська рф на Куп'янському напрямку завершують перегрупування сил і незабаром можуть посилити темпи наступальних дій у цьому районі.

Російські джерела стверджували, що 22 листопада українські війська здійснили наземні атаки поблизу Куп'янська та на південь від Кремінної.

Карти боїв ISW

Бої у Донецькій області

У Генштабі України повідомили, що 22 листопада українські сили продовжили штурм на південь від Бахмута.

22 листопада російські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута, але не зробили жодного підтвердженого просування. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Кліщіївки. Також в ЗСУ повідомили, що українські війська відбили контратаки росіян на північний захід від Горлівки в районі Південного.

Російські війська здійснили понад 22 невдалих штурми на схід від Новобахмутівки, на північ від Ласточкиного, поблизу Авдіївки, Сіверного, Первомайського.

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська значно активізували штурмові операції поблизу Авдіївки, а українські війська в цьому районі спостерігають збільшення російських ударів за останню добу на 25-30 відсотків.

Штупун зазначив, що на Авдіївському напрямку російські війська вели механізований штурм із застосуванням близько десятка бронетехніки, а українські сили відбили атаку, знищивши два танки та сім БТР.

Російські блогери стверджували, що сили рф нібито досягли невизначених успіхів поблизу Степового і що це поселення залишається спірною "сірою зоною".

Штупун розповів, що російська авіація також активізувала дії поблизу Авдіївки, а російські "воєнкори" стверджували, що війська рф посилили артилерійські та авіаудари по українських позиціях на північному та південному флангах Авдіївки.

Речник українського Таврійського угруповання військ додав, що погодні умови наразі не впливають на темпи бойових дій на Авдіївському напрямку, але зменшена кількість листя в цьому районі покращує видимість українців проти нападів російської піхоти.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російське командування ввело до боїв на Авдіївському напрямку частини 255-го мотострілецького полку рф.

Російський "воєнкор" заявив, що 22 листопада українські сили здійснили контратаку на північ від Авдіївки біля Степового, але не уточнив результат.

22 листопада російські війська продовжували наступальні операції на захід і південний захід від міста Донецька, але не зробили жодного підтвердженого просування. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські сили відбили понад 18 російських штурмів поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки.

Ярослав Чепурний, речник української бригади, яка діє на Мар'їнському напрямку, заявив, що російські війська за останній тиждень штурмували українські позиції понад 150 разів і запустили понад 300 ударних безпілотників.

Карти боїв ISW

Карти боїв ISW

"Південна вісь"

22 листопада російські війська продовжили наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької областей, але не досягли підтверджених успіхів. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські атаки на захід від Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Відомий російський блогер стверджував, що війська рф також нібито намагаються просунутися поблизу Урожайного. 21 листопада російський агрегатор новин заявив, що сили рф контратакували в напрямку Приютного, Старомайорського та Урожайного.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російські військові блогери стверджували, що українські сили продовжували атакувати лінію Роботине-Вербове.

22 листопада російські війська продовжили безуспішні атаки на заході Запорізької області. У Генштабі України повідомили, що війська рф вели безуспішні штурми поблизу Роботиного та Кам'янського.

Українські сили зберігають позиції у східній (лівобережній) частині Херсонської області та, як повідомляється, атакували в цьому районі 22 листопада.

російські блогери стверджували, що українські війська утримують позиції та атакують поблизу Пойми, Піщанівки, Підстепного, Антонівського шосе та залізничного мосту. Машовець заявив, що також є невизначена активність на захід від Олешок.

Машовець додав, що частини російського 328 полку ВДВ атакують Кринки з Корсуньки і постійно наступають вздовж Олешки-Нова Каховка.

22 листопада Міноборони рф заявило, що російські війська нібито знищили чотири українських військово-морських і три літальних безпілотника, які націлювалися на Крим.

Пов'язаний з Кремлем російський блогер припустив, що Україна націлилася на базу Чорноморського флоту РФ поблизу Євпаторії.

Карти боїв ISW

Карти боїв ISW

Карти боїв ISW

Ключові висновки ISW за 22 листопада

  • Президент росії володимир путін переформулював позицію кремля щодо війни Ізраїлю та ХАМАС на набагато більш антиізраїльську, намагаючись продемонструвати нібито лицемірство засудження Заходом російського вторгнення в Україну.
  • путін також повторив шаблонну риторику, яка хибно зображує Росію як готову брати участь у змістовних переговорах, що, ймовірно, змусить Захід передчасно підштовхнути Україну до переговорів з росією.
  • 21 листопада речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що Іран постачає росії плануючі бомби і що Іран, можливо, готується передати Росії балістичні ракети малої дальності.
  • кремль, схоже, незрозуміло стурбований результатами майбутніх президентських виборів у росії в березні 2024 року, незважаючи на очевидне широке схвалення Путіна росіянами.
  • Голова російського Слідчого комітету Олександр Бастрикін закликав росію кодифікувати невизначену державну ідеологію в російській конституції, припускаючи, що деякі російські чиновники, можливо, захочуть прямо скасувати номінальний конституційний захист громадянських прав, демократичного плюралізму та етнічної рівності.
  • Бастрикін ще не розкрив детально, якою має бути потенційна російська державна ідеологія, хоча підтримка Кремлем російського ультранаціоналізму, ймовірно, сильно вплине на будь-яку потенційну російську державну ідеологію.
  • 21 листопада агентство Bloomberg повідомило, що Європейський Союз запропонував план посилення зобов'язань держав-членів ЄС щодо безпеки щодо України.
  • російські війська завдали серії ракетних і безпілотних ударів по Україні в ніч з 21 на 22 листопада.
  • російські військові блогери, схоже, зосереджують увагу на нових скаргах на російське військове командування через те, що їхні невдалі дії сприяють втратам росіян.
  • російські війська продовжували наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, на північний захід від Горлівки, поблизу Авдіївки, на захід і південний захід від м. Донецька, в районі кордону Донецької і Запорізької областей, на заході Запорізької області, на лівому березі Херсонської області і на схід від Синьківки.
  • 22 листопада Рада Федерації росії схвалила федеральний бюджет росії на 2024-2026 роки. Російські чиновники продовжують наголошувати на соціальних видатках, а не на оборонних.
  • російський уряд та окупаційна влада продовжує примусово депортувати дітей з окупованої України до росії нібито на лікування.

Нагадаємо, за словами міністра оборони Рустема Умєрова російська федерація розуміє лише мову сили. За останні шість тижнів ворог втратив близько 36 тисяч військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: