fbpx
Сьогодні
18:33 18 Лис 2023

Шольц заявив, що готовий до нових переговорів із путіним

English version here

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що він «готовий до нових переговорів» із президентом рф путіним. Однак це «матиме сенс» тільки в тому разі, якщо Путін «буде готовий діяти».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Sueddeutsche Zeitung.

Шольц закликав путіна «зробити перший крок до можливого мирного врегулювання в Україні».

«Він (президент росії володимир путін – ред.) має вивести війська. Однак наразі немає жодних ознак того, що це станеться. путін не повинен домогтися успіху у своїй меті – використовувати силу для анексії частини сусідньої країни», – наголосив канцлер.

Востаннє Шольц і путін розмовляли телефоном 2 грудня 2022 року. Канцлер неодноразово заявляв, що він «принципово готовий до подальших переговорів, але водночас необхідно, щоб з боку путіна були помітні зрушення».

Шольц укотре запевнив Україну в тому, що «допомогу в обороні від російського вторгнення надаватимуть стільки, скільки буде потрібно».

Допомога Україні від Німеччини

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку.

Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard більш старої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Раніше в уряді Німеччини заявили, що виділяють Україні 200 млн. євро. Гроші підуть на відновлення країни.

Також нещодавно Німеччина надала Україні новий пакет військової допомоги . Він включає складові для систем ППО IRIS-T, броньовану техніку і різні дрони.

Окрім того, незабаром Україна отримає від Німеччини ще один зенітно-рекетний комплекс (ЗРК) Patriot. Наразі на бойовому чергуванні є два дивізіони цієї ППО.

Також Німеччина за допомогою центрів досконалості допоможе Україні відбудовуватися. Про це заявила міністерка освіти та наукових досліджень ФРН Беттіна Штарк-Ватцингер на заході з нагоди 30-річчя Українсько-німецького науково-технічного співробітництва в Берліні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: