fbpx
Сьогодні
14:07 14 Лис 2023

Рішення для перемоги: німецький Rheinmetall уклав з Україною контракт на постачання ще 25 танків Leopard

English version here

Фото: wikipedia.org

Уряд України уклав з німецьким збройовим концерном Rheinmetall контракт щодо постачання 25 танків Leopard 1, а також допоміжної техніки у 2024 році.

Про це повідомила пресслужба концерну, пише Рубрика.

У чому проблема?

Українські збройні сили протистоять російській агресії вже понад рік та 9 місяців. Силам оборони, окрім різного військового озброєння необхідна достатньо велика кількість танків.

Танк є основною вогневою підтримкою та прикриттям при наступі військ на полі бою. Тому чим більше ЗСУ має танків, тим будуть меншими втрати серед нашої піхоти.

Окрім того, якщо танки ефективно використовувати, то вони забезпечують мобільну вогневу міць, захист, шок та несподіванку. А якщо їх багато, то вони можуть зруйнувати оборону ворога.

Яке рішення?

Як зазначають у концерні, Rheinmetall продовжує підтримувати Україну постійним потоком тактичної техніки.

Тому збройовий завод уклав з Уряд України контракт щодо постачання військової техніки, зокрема танків Leopard 1A5.

Як це працює?

Розповідають, що угода передбачає постачання:

  • 25 бойових танків Leopard 1A5,
  • 5 броньованих евакуаційних машин Bergepanzer 2,
  • двох танків для підготовки водіїв.

Замовлення, яке фінансується урядом Німеччини, коштує "близько двох цифр" у мільйонах євро, кажуть у компанії.

Окрім того, Берлін також забезпечить навчання, логістику, запасні частини, технічне обслуговування та інші допоміжні послуги для України.

Постачання заплановано на 2024 рік.

На цей час системи Leopard 1 проходять капітальний ремонт і підготовку до використання на заводах Rheinmetall в Німеччині.

Що відомо про зброю для України від Rheinmetall

Нагадаємо, що на початку жовтня німецький збройовий концерн уклав контракт на поставку Україні нової партії розвідувальних систем SurveilSpire, які успішно ведуть боротьбу з ворожими дронами.

Також у концерні нагадали, що раніше перед ними поставили завдання виробити для України 80 бойових машин піхоти Marder. Більшість із них уже передали українським військовим.

Окрім того,  Rheinmetall готовий поставити ще 20 БМП Marder, щойно отримає відповідне замовлення. А наприкінці 2023 року — на початку 2024-го Україна також отримає 5 десантних машин Caracal, кажуть у концерні.

До того ж від імені урядів Нідерландів і Данії наступного року Rheinmetall поставить в Україну 14 танків Leopard 2A4. Ще компанія надає Збройним силам України боєприпаси, безпілотники, медичне обладнання тощо.

Також оборонна компанія отримала чергове замовлення від уряду Німеччини на постачання близько 100 тисяч артилерійських мін для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: